Türk Telekom taşeron firma çalışanları yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Kadro bekleyen Türk Telekom taşeron firma çalışanları seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron işçiler kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Türk Telekom’da çalışan taşeron işçilerin geçim sıkıntısının yanı sıra yoğun tempoda çalışmaktan şikâyetçi olduklarını, geç saatlere kadar çalıştırıldıklarını ancak emeklerinin karşılığını bir türlü alamadıklarını belirtiyorlar.

Son aylarda yüksek enflasyon karşısında temel gıda ürünlerini bile almakta gücük çeken, faturalarını ödemekte zorlanan işçiler, ülkenin dört bir yanında iş bırakarak, grev yaparak ücretlerine ek zam yapılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve kadroya alınmayı talep ediyor. Aynı işi yaptıkları kişilerle eşit maaş ve eşit haklara sahip olmak isteyen Türk Telekom taşeron firma çalışanları bir an önce yaşanan bu haksızlığın bitmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.