Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara dahip olmaya tepki gösteriyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan sosyal medya hesabından ücretli öğretmenlik sistemine dair eleştirilerde bulunarak şu paylaşımda bulundu:

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MODERN KÖLELİKTİR!

Valiliklerden sendikamıza gelen bilgilere göre, bu öğretim yılında 71 ilde 66 bin 780 ücretli öğretmen görevlendirildi.

Asgari ücretin 17.002 TL olduğu günümüzde, bu arkadaşlarımızın tamamı asgari ücretin yarısı kadar bir gelirle çalışmaktadır.

Bu kabul edilemez!

Bir ÖĞRETMENİN, asgari ücretin dahi altında bir gelire mahkum edilmesi bu ülkenin ayıbıdır!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması!

Bu ayıptan kurtulmanın yolu da ücretli öğretmen görevlendirmesine ihtiyaç kalmayacak sayıda KADROLU öğretmen ATAMASI yapmaktır.

Eğitimde tasarruf olmaz!
Eğitimde bahane olmaz!