3269 Sayılı Kanun ile TSK’da kritik görevlere alındılar ancak sözleşmeli olmaları beraberinde pek çok sorunu da doğurdu. Bu nedenle sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, TSK’da kadrolaşarak güvence altına alınmayı talep ediyor. 

UZMAN ÇAVUŞA KADRO SON DURUM!

Mesleki açıdan güvence bekleyen uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmek istiyor. Uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmeyi bekliyor.  

Uzman çavuşlar, gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN DESTEK 

Özdağ, "Bu haksız uygulamaya son vereceğiz. Uzman çavuşlar da subay ve astsubaylar gibi atama şartlarına sahip olacaklar. İkisi de aynı orduda çarpışıyorlar, vuruşuyorlar ve yarışıyorlar. Bu şekilde iki ayrı bir uygulama olmaz. Ayrıca terörle mücadelede Suriye'de çatışmalarda şehit olan uzman çavuşlarımız için Milli Savunma Bakanlığı taziye yayınlıyor. Ordunun ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul ediyor. Ancak uzman çavuşları orduevine almıyorlar. Uzman çavuşları öğretmenevi kabul ediyor orduevi kabul etmiyor. Bunu nasıl yaparsınız? Bu haksız bir uygulama. Buna son vereceğiz Zafer Partisi olarak. Uzman çavuşların ve ailelerinin birlikte kalabileceği askeri tesisleri hızla devreye sokacağız. " dedi.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı