Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev alan personeller, içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek bir defaya mahsus statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Ağır şartlarda, mobing altında, görev tanımı olmadan çalışan YHS personelleri görev tanımları olmasını ve eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli, aşağıda yer alan soruların yerel seçim öncesi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanmasını istiyor.

Mübaşirlere verilmişti. YHS'de çalışan diğer memurlar da istiyor - Gazete  Memur

Seçimden önce cevaplanması gereken sorular

Genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeyi talep eden yardımcı hizmetler sınıfı personelerli aşağıdaki sorulara Çalışma Bakanlığı tarafından yanıt verilmesini bekliyor:

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Aynı statüde görev yapan mübaşirlerin 5 Şubat 2019 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçişleri sağlanmış olup, Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personel için de aynı uygulamanın hayata geçirilmesi talep edilmektedir. Anayasamızın 49. Maddesinin "Devlet... çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır” hükmü uyarınca yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi önem arz etmektedir.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

Buna göre;

  • Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesine yönelik bir planlamanız mevcut mudur?
  • Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli için yasal mevzuatta bir iş tanımı yapılmamasının gerekçesi nedir? Bu eksikliğin giderilmesi yönünde bir çalışmanız mevcut mudur?
  • İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyon ve yaşanan hayat pahalılığı sonucunda Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin yaşadığı geçim zorluklarının giderilmesi için aylık ücretlerinde ve emekli aylıklarında iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz?