Kamu işçileri, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 750 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün ardından kamu işçilerinin taleplerinin tam karşılanmaması nedeniyle mağduriyetler devam ediyor. 

Orman İşçileri Platformu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 750 binden fazla işçinin taleplerini hatırlatarak şu maddeleri sıraladı:

"750 bin kamu işçisinin sesini duymayan uyuyan sendikalar. İşçinin aidatları ile o koltuklarda oturan bizlerin ödediği aidatlarla evini geçimini sağlayan sendikacılar işçi arkadaşlarımızın talepleri var bir kez daha hatırlatıyoruz maddeler halinde

1- Vergi dilimi %10 sabitlenmesi

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

2- Aidatlar bir yevmiyenin %25 kadar alınması

3- Toplumun her kesmine uygulanan %49 zam oranı İşçi arkadaşlarımıza verilmesi ( Kamu işçisine %32.57 olarak uygulanmıştır.)

4- Eşel Mobil sistemi uygulanmasi

5- Yemek ve Yıl ücretlerinin yeniden düzenlenmesi

6- Haftalık 40 saat çalışma

7- Tayin sorunun çözülmesi

8- Kamuda çalışan tüm işçilerin meslek kodu düzenlenmesi

9- Kamuda çalışan tüm işçi arkadaşlarımızın taşeron sisteminden kadroya alınması gerekmektedir.

Yukarıda belirttiğim işçi arkadaşlarımızın acilen çözüme kavuşturlmasi gerekmektedir. Gerçekten işçi arkadaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmek istiyorsanız aldığınız aidatları helal etmek istiyorsanız buyrun samimiyetinizi görelim."

Editör: Zeynep Peksoy