Avrupa Uzay Ajansı (ESA) , gök cismine yaklaşmaya devam eden sonda Solar Orbiter sayesinde güçlü patlamaların, güneş kutuplarının inanılmaz manzaralarının ve ilginç bir güneş kirpisinin görülebildiği Güneş'in çarpıcı görüntülerini yayınladı .
ESA, yeni verileri analiz etmeye başladıklarını söyledi, ancak görevin Güneş'in manyetik hareketi ve uzaydaki atmosferi şekillendirme şekli hakkında yeni ve dikkate değer bilgiler sunduğu zaten açık.
Solar Orbiter , günberi olarak bilinen 26 Mart'ta Güneş'e en yakın noktaya ulaştı. Uçak, Güneş ile Dünya arasındaki mesafenin yaklaşık üçte biri olan Merkür'ün yörüngesindeydi ve termal kalkanı 500C'ye ulaştı.
Solar Orbiter, dokuzu ESA üyeleri ve biri NASA tarafından yönetilen on bilimsel araç taşıyor ve bunların tümü, yıldızın işleyişiyle ilgili daha önce hiç görülmemiş görüşler sağlamak için birlikte çalışıyor.
GÜNEŞ ERUPSİYONLARI
Sonda , Dünya'ya yönelik bir koronal kütle atımı da dahil olmak üzere çeşitli güneş patlamalarını yakaladı ve gerçek zamanlı olarak meteorolojik tahminleri gerçekleştirme fırsatı sağladı; bu, güneş fırtınalarının teknoloji ve teknoloji için oluşturduğu tehdit nedeniyle sürekli daha önemli hale gelen bir görevdir.
Belçika Kraliyet Gözlemevi'nden David Berghmans ve Güneş'in alt katmanlarının yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çeken Extreme Ultraviolet Imager (EUI) cihazının Baş Araştırmacısı (PI) "Görüntüler gerçekten nefes kesici" diyor.
İLGİNÇ BİR GÜNEŞ 'KİRLİ'
Bu günberi sırasında görülebilen özellikle dikkate değer bir olaya , Güneş boyunca 25.000 km yayılan ve her yöne uzanan soğuk ve sıcak gaz sivri uçlarından oluşan bir kümeye sahip olan "kirpi" adı verildi.
Solar Orbiter'ın temel amacı, Güneş ile heliosfer arasındaki bağlantıyı keşfetmektir . Heliosfer, Güneş sistemimizin gezegenlerinin ötesine geçen, baloncuk benzeri büyük bir uzay bölgesidir . Çoğu güneş rüzgarını oluşturmak için Güneş tarafından dışarı atılan elektrik yüklü parçacıklarla doludur. Bu parçacıkların hareketi ve ilgili güneş manyetik alanları , uzayın atmosferini yaratanlardır.