"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Yaşam Kurban kesecekler dikkat! Diyanet Tebliği yayımlandı

Kurban kesecekler dikkat! Diyanet Tebliği yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, il ve ilçelerde 16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak.

Bu komisyonlar, şehirlerde kurban satış ve kesim yerleri tesis etmek ve kesimler sırasında gerekli tedbirleri almakla görevli olacak.

Kurban satış yerleri, İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce, diğer illerde ise Kurban Bayramı'ndan 1 ay önce hazır hale getirilecek. Bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek. Buna göre İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 1 Haziran'dan itibaren başlayacak.

KURBAN KESİM ELEMANI EĞİTİMİ VERİLECEK

Halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik "Kurban Kesim Elemanı" yetiştirme ve geliştirme kursu düzenlenecek. Komisyon, kesim yerlerinin genel sağlık şartlarına uygun olup olmadığını denetleyecek.

Kurban kesimi sırasında yoğunluğu önlemek adına randevu sistemi uygulanacak. Park, bahçe, sokak gibi umuma açık yerlerde kurban kesenler ile kurallara uymayan tesislere idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca, kesim yerine götürülürken ve kesilirken kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere ceza verilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *