"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Yaşam Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar kapıda!

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ağustos 2024 Pazar gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıkların ise bir miktar azalması bekleniyor. İki il için turuncu kodlu uyarı yapılarak, kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve güney kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç Ege, Batı Akdeniz'in iç bölgeleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışlar, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Samsun'un doğusunda ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar görülecek.

Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege'de rüzgarın kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerde ise güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek. Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli, doğu bölgelerde ise güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli, Samsun'un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. 

Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de kuzeyli, doğu bölgelerde ise güneyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalara ve çatı uçmalarına neden olabilir.

İKİ İLDE TURUNCU KODLU UYARI

Ordu ve Samsun için turuncu kodlu uyarı verildi. Beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra İstanbul çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgar, güneyli yönlerden kuvvetli esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kütahya, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege'de rüzgarın kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak.

İç Anadolu: Bölgenin kuzey ve doğusunda sağanak yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra bu yağışlar yerel olarak etkili olacak.

Karadeniz: Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Samsun ve Ordu çevrelerinde yağışlar kuvvetli, Samsun'un doğusunda ise çok kuvvetli ve şiddetli olacak.

Doğu Anadolu: Kuzey kesimleri ile Malatya ve Hakkari çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Öğleden sonra batısında parçalı bulutlar görülebilir.

Denizlerde Hava: Doğu Karadeniz ve Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *