Zodyak kuşağının en romantik erkekleri arasında yer alan Yengeç burcu erkekleri hassas, nazik ve uyumlu yapılarıyla ön plana çıkarlar. Yengeç burcu erkekleri astrolojide en sadık burçlar arasında yer alır. Genel olarak orta boylu olan yengeç burcu erkekleri yuvarlak bir yüz hattına sahiptir ve tenleri açık tonda olur.

Annesine aşırı derecede bağlı olan yengeç burcu erkekleri geleneksel bir yapıya sahiptir ve aile kavramına çok önem verir. Yengeç burcu erkekleri aslında köklerine çok bağlıdır. Köklerine ve geleneklerine bağlı olan bu erkekler geçmişte yaşarlar. Anılar onların yaşamının bir parçasıdır. Sürekli geçmişe gider ve iyi kötü hatıraları yad ederler. Bir yengeç burcu erkeğinin kendini bir yere ait hissedememesi hayatını yaşayamamasına sebep olur. O mutlaka bir yuvaya ait olmak ister.

Yengeç burcu erkeği kırılgan bir yapıya da sahiptir. İlk tanıştığı insanlara karşı biraz çekingen ve mesafeli davranır. Duygu durumu dalgalı olan yengeç burcu erkekleri kırılgan yapısından ötürü kendini hemen açmak istemez. Kabuğunu hemen kıramaz ama bu süre zarfında insanlara uyumlu ve nahif davranır. Kırıldığında ise hemen kabuğuna çekilmek ister. Kendini eve kapatmış bir yengeç burcu erkeği birşeylere kırılmış demektir. 

Yalı Çapkını karakterleri hangi burç? Yalı Çapkını karakterleri hangi burç?

Aşk hayatında duygulara çok önem veren yengeç burcu erkeği eşine çok bağlıdır. Sıradan günü birlik ilişkiler onlara göre değildir. Evlenmek ve yuva kurmak onların en büyük hayalidir. İlişkilerde eşine en sadık burçlar arasında yer alır. Anaç bir yapısı olan yengeç burcu erkeklerinin ilişkilerde sakinleştirici bir yapısı vardır. İlişkiyi sahiplenir ve eşini mutlu etmek için her şeyi yapar. Anne edasıyla eşinin her şeyiyle ilgilenir ve üzerine titrer. Yengeç burcu erkeği eşiyle çok ilgilidir. Eşiyle hep bir arada olmak ister. Beraber yemek yapmak veya evde bir film izlemek ona büyük keyif verir.

Yengeç burcu erkeğinden çok iyi bir baba olur. Genel olarak çocukları çok seven yengeç erkekleri çok çocuk sahibi olmayı isterler. Çocuklarıyla çok ilgili olan yengeç erkekleri her konuda onların yanlarındadır ve destek olur. Küçük bir çocuğun bakımını üstlenmiş bir erkek görürseniz o büyük ihtimalle bir yengeç burcu erkeğidir. Büyük bir aileye sahip olmak yengeç burcu erkeklerinin en büyük hayalidir. 

Yengeç burcu erkekleri iş hayatında başarılı olurlar ama çalışırken güvenli bir alanda olmak isterler. Ev konforunda veya aile ortamında hissedeceği iş ortamları tam onlara göredir. Rutinlere rahatlıkla ayak uydurabilen yengeç burcu erkekleri rutin ve sıkıcı işleri gayet keyifli bir şekilde yapabilirler. İnsanlarla bir arada olduğu işlerde onlar için uygundur. Çocukları ilgilendiren işlerde çalışmaktan keyif alırlar. Aşçılıkta onlar için keyif verici meslekler arasında yer alır.