"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.394.693 %0.214
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber Yerel Haberler DEÜ Sabancı Kültür Sarayı'na erişebilirlik bayrağı

DEÜ Sabancı Kültür Sarayı'na erişebilirlik bayrağı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Erişilebilirlik Logosu Tanıtım Töreni’nin İzmir ayağına ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik Belgesi ve Yükseköğretim Kurulu tarafından mekânsal erişilebilirlik alanında verilen Turuncu Bayrak’a sahip olan Sabancı Kültür Sarayı’nda da ‘erişilebilirlik logolu’ bayrak göndere çekildi.İZMİR (İGFA)- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın erişilebilir uygulamaların yaygınlaştırılması ve görünürlüğünün artırılması için hayata geçirdiği Erişilebilirlik Logosu’nun tanıtım ve bayrak töreni ile belge takdimi Bakan Yardımcısı Fatma Öncü’nün katılımıyla Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İzmir’deki törene Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliği yaparken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip Sabancı Kültür Sarayı’nda da erişilebilirlik logolu bayrak göndere çekildi.

SABANCI KÜLTÜR SARAYI İLKLER ARASINDA

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, kamuoyunda farkındalık yaratmak için hayata geçirdikleri erişilebilirlik logosu ile toplumdaki kısıtlamaların ve engellerin ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen logo küresel erişimi temsil ediyor. Biz de yaptığımız erişilebilirlik denetimleriyle kurum ve kuruluşlarımıza belge ve logolarını veriyoruz. Bugün de aralarında özel işletmelerin de yer aldığı 29 kurum ve kuruluşa İzmir’de erişilebilirlik belgelerini takdim edeceğiz. Programımıza ev sahipliği yapan DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nın da Türkiye’de ve İzmir’de erişilebilirlik belgesi alan ilk kültür merkezi olduğunu biliyoruz. Erişilebilirlik standartlarını sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

DEÜ ERİŞİLEBİLİR BİR ÜNİVERSİTE

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp de Dokuz Eylül Üniversitesi için anlamlı bir güne ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, “Erişilebilirlik konusunda Yükseköğretim kurumları arasında belirli bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz. Birçok fakültemiz eğitimde, mekânsal erişimde ve sosyal-kültürel faaliyetlerde belirli belgeleri ve bayrakları almaya hak kazandı. Biz çok büyük bir aileyiz. 18 fakültemiz var, ilçelerimizde yerleşkelerimiz var. Erişilebilir bir üniversite yaratmaya büyük özen gösteriyor; öğrencilerimiz ve çalışanlarımız için bu zinciri büyütmeye devam ediyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın vizyonu ve tecrübeleriyle erişilebilirlik çalışmalarına öncülük ediyoruz. Bu sene 40 yılını kutlayan Araştırma Üniversitemize yakışır şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise belge takdimine geçildi. İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, DEÜ Engelsiz Koordinatörü Prof. Dr. Rukiye Günseli Yıldırım’a DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nın erişilebilirlik belgesini verdi. Programda, belge almaya hak kazanan diğer kurum ve kuruluşlara da protokol üyeleri tarafından erişilebilirlik belgeleri sunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *