Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik önemli çalışmaları ve destekleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Cengiz Ergün, “Dünya üzerinde yaşanan bu kritik zamanda tarıma ve kırsal kalkınmaya verdiğimiz desteği daha çok artırarak devam ediyoruz.
Tarımın içinde bulunduğu durumun ve girdi maliyetlerinde artışın farkındayız. Bu nedenle çiftçilerimizi destekleyerek üretmelerinin önünü açmak için yaptığımız yatırımları daha çok arttırma kararı verdik. Bu amaçla toplam 17 milyon TL tutarında destek paketimizi uygulamaya alıyoruz.
Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik projeleriyle ön plana çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu alanda önemli bir destek paketini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda üreticiye yönelik yapılacak destekler noktasında Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandı.
Başkan Cengiz Ergün, üreticiye yönelik yapılacak olan toplam 17 milyon TL tutarındaki destek paketini duyurdu. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2022 yılı bütçesinden tarıma 10 milyon Lira kaynak aktardıklarını, bunun üzerine artı 17 milyon Lira daha kaynak ayrıldığının müjdesini verdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya yönelik bütçesi 27 milyon Lira’ya ulaştı.
17 MİLYON LİRALIK YENİ DESTEK PAKETİ UYGULAMAYA GEÇİYOR
Destek paketinin detayları hakkında bilgi veren Başkan Cengiz Ergün, “Somalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor Projesi’ kapsamında 205 bin TL, ‘Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile Mücadele’ kapsamında Akhisar, Demirci, Gördes, Kula, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerimizde elma sirkesi dağıtımı için 450 bin TL, Ahmetli Yaraşlı Mahallesi’nde bağ alanlarında salkım güvesi ile mücadele kapsamında feromon tel tuzak asımı işi için 180 bin TL, sulama kooperatifleri ve yeni sulama tesisi yapımlarında kullanılmak üzere 42 bin 500 metre boru alınması için 6 milyon 500 bin TL, eski açık kanal sulama tesislerinin damla sulama tesisine dönüştürülmesi ve yeni damla sulama tesislerinin inşaatı için 2 milyon 500 bin TL, ilaçlama suyu temini (Taral) tesisi yapılması için 750 bin TL, Hayvan İçme Suyu Göleti yapım ve temizlik işleri için 2 milyon 550 bin TL, sulama tesisleri için sondaj açılması işleri için 300 bin TL, Buğday Üreticilerine Gübre Desteği için 3 milyon 120 bin TL, doğal afetten zarar gören seralar için tepe naylonu alım, bakım ve onarım işi için 300 bin TL, ‘Don Kırağı Örtüsü (Agril Örtü) Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi’ 150 bin TL.”