"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Yerel Haberler Şarbon alarmı: 15 günlük karantina uygulaması başlatıldı!

Şarbon alarmı: 15 günlük karantina uygulaması başlatıldı!

Bitlis'in Güroymak ilçesinde şarbon hastalığı tespit edildi ve hastalığın yayılmasını önlemek için çeşitli bölgeler karantina altına alındı.

Güroymak Kaymakamlığı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos 2024 tarihinde Yamaç Mahallesi'nde alınan kan örneklerinde şarbon hastalığı belirlendi. 

Açıklamada, "5996 sayılı Veteriner Hizmetler, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereğince Güroymak İlçe Zabıtası Komisyonu, Kaymakam Mehmet Zahid Uzun başkanlığında 27 Ağustos 2024'te bir toplantı yaparak şarbon hastalığına karşı koruma ve mücadele kararları aldı. Şarbonun yayılmasını engellemek için bölgedeki tüm gerekli önlemler hızla hayata geçirildi. 

Karantina altına alınan bölgeler şu şekilde : Yamaç, Üzümveren, Budaklı, Sütderesi, Saklı, Değirmenköy köyleri ile Günkırı beldesi ve beldeye bağlı merkez mahalleler.

Bu bölgelerde hayvan giriş ve çıkışları tamamen yasaklandı. Ayrıca, şarbonun insanlara bulaşma riskini azaltmak amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir aşılama kampanyası başlatıldı.

Günkırı beldesinde bir hayvanın ölmesi ve Değirmen köyünde hastalıklı hayvanların tespit edilmesi üzerine bu yerler karantina altına alındı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Elazığ Veteriner Araştırma Kontrol Merkezi Laboratuvarı’ndan gelen test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla Günkırı beldesi ve Değirmen köyünde karantina önlemlerini uygulamaya başladı. Şarbon hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla köy ve belde 15 gün süreyle karantinada kalacak ve bu süre zarfında tüm gerekli çalışmalar yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *