Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) sosyal medya hesabında paylaştığı 2000 sonrası kademeli emeklilik tablosu büyük ilgi çekti. 2000 sonrası sigorta girişliler için son dakika gelişmeleri büyük merakla takip ediliyor.

EYT yasasından yararlanamayan 2000 sonrası sigorta girişliler kademeli emekilik düzenlemesinin çıkmasını bekliyor. EMADDER (Emeklilikte Adalet Derneği) 2000 sonrası kademeli emeklilik tablosu yayınladı.  İşte 2000 sonrası kademeli emeklilik bekleyenlerin istediği tablo;

2000-sonrasi-kademeli-emeklilik

2000 ve 2008 arası sigortalı olanlara müjde

Sigorta girişi 1999-2008 arası olanlar için yeni bir gelişme daha yaşandı.  2000-2008 arasında sigorta başlangıcı olanlar  EYT kapsamına alınacaklar. Peki bu ne zaman gerçekleşecek? Hangi yıl girenler kaç yaşında ve kaç prim günü ile emekli olabilecekler?

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik düzenlemesi ile ilgili talimat vermişti. Alınan haberlere göre, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışmanın başındaki isim olacak.  EYT mağdurları için başlatılan çalışma kapsamında 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar, EYT'yi prim nedeniyle kaçıran EPT'liler, staj ve çıraklık mağdurları ve ev hanımları için de erken emekli olma müjdesi verilecek.

Şimdilik çalışmanın detayları kamuoyu ile paylaşılmadı. EMADDER'in tablosu gibi bir çalışma yapılırsa çoğu insan içi büyük bir müjde olacak. (KAYNAK:YENİGÜN)