EYT konusunda yıllardır bekleyen vatandaşların umutları sonunda gerçek oldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Böylece EYT'lilerin emeklilik hakları tanındı.

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

2000 sonrası SGK'lılar 1 güne 17 yıl adaletsizliğinin bitmesini istiyor

Fakat bu yasa sadece 2000 öncesi SGK'lıları kapsadı. 2000 sonrası SGK'lılar ise yine mağdur durumda kaldı. Aynı prim ve yaş koşullarını yerine getirmelerine rağmen, birkaç günlük fark nedeniyle 17 yıl daha çalışmak zorunda olan bu vatandaşlar, emeklilik sistemindeki adaletsizliğe isyan ediyor. Emeklilik sisteminin herkes için eşit olmasını isteyen 2000 sonrası SGK'lılar, haklarının verilmesi için mücadele ediyor.

2000 sonrası SGK mağdurları mücadeleye devam ediyor!

2000 yılından sonra işe giren SGK'lılar, emeklilik haklarında yaşadıkları adaletsizliğe dikkat çekmek için sosyal medyada etkinlikler düzenliyor. Bu vatandaşlar, 8 Eylül 1999 öncesinde işe başlayanların sahip olduğu avantajlı şartlardan yararlanmak istiyor. 2000 sonrası SGK'lılar meclisin açılmasına az bir süre kala yetkililerden bu konuda bir düzenleme yapılmasını bekliyor. 2000 sonrası SGK mağdurları, emeklilik hakkı için haklı mücadelelerini sürdürüyor.

2000 yılından sonra SGK'ya girenlerin emeklilik hakkı için mücadele veren Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), emeklilik süresinin 1 günden 17 yıla çıkmasına karşı duruyor. EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu liderliğinde çalışmalarını sürdüren 2000 sonrası SGK'lılar, emeklilik haklarını savunmak için çeşitli platformlarda yetkililerle görüşüyor, toplantılar organize ediyor ve siyasi temsilcilerle iletişim kuruyor.