"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Müstehcenlik nedeniyle gözaltına alınmıştı: ‘Jahrein’ tutuklanarak cezaevine gönderildi

Müstehcenlik nedeniyle gözaltına alınmıştı: ‘Jahrein’ tutuklanarak cezaevine gönderildi

'Jahrein' ismi ile bilinen Ahmet Sonuç, sosyal medya üzerinden müstehcenlik yapıldığı iddiaları üzerine dün gözaltına alınmıştı. Sonuç, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

Jahrein ismi ile bilinen Ahmet Sonuç isimli Twitch yayımcısı tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

Ahmet Sonuç dün Antalya'da gözaltına alınmıştı. Antalya Emniyeti, gözaltı sebebinin 'müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar' olduğunu duyurmuştu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, resmi X hesabında yaptığı bir paylaşımda Twitch yayıncısı Sonuç'un gözaltına alındığını ve kendisi hakkında "müstehcenlik suçundan" işlem başlatıldığını açıklamıştı.

Müdürlüğün X hesabından yapılan paylaşımda, "Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar (toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun  olmayan konuşmalar) yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde "Jahrein" isimli/rumuzlu kullanıcının (A.S.) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir," ifadelerine yer verilmişti.

Yazılı açıklamanın devam eden bölümünde, Sonuç'un Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı belirtilirken, "Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır." denilmişti.

KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK AHLAKSIZ İFADELER NEDENİYLE TUTUKLANDI

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, X üzerinden yayınladığı bir gönderide Sonuç'un tutuklandığını söyledi.

Değirmenci şu ifadeleri kullandı:

"X sohbet odalarında kız çocuklarına yönelik ahlaksız ifadeler kullanan Rockerpuck_Evil kullanıcı isimli Pungent 666 rumuzlu (Ertürk Kösen) ve Jahrein rumuzlu kullanıcı ( Ahmet Sonuç) CMK'nın 100. ve devamı maddeleri gereği çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verildiği bildirildi."

Ayrıca Sonuç ile birlikte X sohbet odalarında kız çocuklarına yönelik ahlaksız ifadelerde bulunan Rockerpuck_Evil kullanıcı isimli Ertürk Kösen'in de CMK'nın 100. ve devamı maddeleri kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *