Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemeler hayata geçti. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla kabul edildi. EYT sorununun çözümü için uzun süredir mücadele eden vatandaşlar, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sevinç yaşadı.

Emeklilikte adaletsizlik devam ediyor!

Öte yandan yürülüğe giren bu düzenleme, emeklilikte yaşa takılanların tamamını kapsamadı. 3600 5000, ABO ve 2000 sonrası SGK mağdurları da emeklilik hakkı için bekliyor. Bu kesimler, EYT mağduriyetinin tam anlamıyla giderilmediğini, emeklilikte adaletsizliğin devam ettiğini ifade ediyor.

5000, 3600, ABO ve 2000 sonrası SGK'lılar gibi farklı kategorilerdeki vatandaşlar emeklilik için gerekli şartları yerine getirmelerine rağmen emekli olamadıkları için büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldılar.

"Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz"

EYT yasası kapsamına alınmayan ABO, 3600, 5000, 2000 sonrası SGK mağdurları emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kalıyor. Aynı koşulları sağlayan diğer vatandaşlara göre daha uzun süre çalışmak durumunda kalan bu grup, geçim derdine düşüyor. Emeklilik haklarını elde etmek için sosyal medyada kampanyalar başlatan ABO, 3600, 5000 ve 2000 sonrası SGK mağdurları, yetkililerden adaletli bir çözüm bekliyor.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

En son konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.