Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Genç Sağlık Sendikası Asm Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramına kadrolu sağlıkçılar olarak girmek istediğini ifade etti. 

Geçen yıl 14 Mart Tıp Bayramı'nda düzenlenen basın açıklamasında yapmış olduğu açıklamada, "Bu bir adalet ve eşitlik arayışıdır,  bugün burda yarın başka bir meydanda, her geçen gün çok daha gür bir sesle, Asm Grup Elemanına Kadro isteyeceğiz" açıklama ile, 14 Mart Tıp Bayramı'na kadrolu sağlıkçılar olarak girmek istediklerinin altını çizdi.

Şahiner konuşmasının devamında yaşanılan mağduriyeti anlattı. Aile Sağlık Merkezleri'nde grup elemanı adı altında çalışan hemşire, ATT, tıbbi sekreter, temizlik personeli olduklarını belirten Şahiner, birçok haktan mahrum edildiklerini belirtti. 

VERİLMEYEN HAKLARI

  1. Yer değişikliği
  2. İlave tediye
  3. Giyim yardımı
  4. Promosyon

Bu durumun Anayasaya'daki adalet ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten Şahiner, alınan düşük maaşlarla geçinmekte zorlandıklarını belirtti.