Güney Amerika ülkesi Bolivya’da askerler darbe yapmak için harekete geçti. Silahlı kuvvetlere bağlı bir ekip, ülkenin başkenti La Paz’daki hükümet sarayını kuşattı.

Sosyal medyada paylaşılan videolara göre, ağır silahlı askerler ve zırhlı araçların başkentin merkezindeki devlet binalarının bulunduğu Plaza Murillo’da toplandığı görüldü.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce Catacora, X hesabından yaptığı açıklamada Bolivya ordusuna bağlı bazı birliklerin düzensiz hareketlerini kınadı ve "Demokrasiye saygı gösterilmeli" dedi.

Lübnan'dan İsrail sınırına 3 İHA ve 25 roketle saldırı düzenlendi Lübnan'dan İsrail sınırına 3 İHA ve 25 roketle saldırı düzenlendi

ÜLKEYİ 14 SENE YÖNETEN ESKİ DEVLET BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Kasım 2019'da Bolivya'da ABD destekli bir darbe yaşanmış, o zamanki cumhurbaşkanı Evo Morales ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Evo Morales, sosyal medya hesabından, “Darbe yaklaşıyor. Şu anda Silahlı Kuvvetler ve tanklardan personel Plaza Murillo'da konuşlandırılıyor. Kırsal kesimdeki ve kentteki toplumsal hareketlere demokrasiyi savunma çağrısı yapın” paylaşımı yaptı.

Morales, ilk mesajında askeri hareketliliğin videosunu paylaştı. Bolivya saatiyle 15:00, Türkiye saatiyle 22:00 sularında bir askeri birliğin üniformalarıyla birlikte Murillo Meydanı'na girdiğini duyurdu ve "Darbe yapılıyor" dedi.

Morales, ikinci mesajında darbe girişiminin başında General Zuñiga'nın bulunduğuna işaret etti ve demokrasiyi savunmak için ulusal hareketlenme çağrısı yaptı.

Eski devlet başkanı, üçüncü mesajında Murillo Meydanı'nı zapt eden birliğin meydanın etrafına keskin nişancılar yerleştirdiğini belirterek, bunun darbe girişiminin işareti olduğunu söyledi.

Editör: Elif Zülfigaroğlu