Astroloji tutkunları arasında büyük ilgi gören ve 23 Ağustos'ta başlayacak olan Merkür retrosu, burçlarımızı da etkileyecek bir olay olarak yakından takip ediliyor. 

Merkür Retrosu Nedir?

Bilgi, iletişim ve zeka gezegenimiz merkür, yıl içerisinde ortalama 3, 4 kez retro hareketine geçer. Bu retro hareketinde merkürün sorumlu olduğu konular üzerinde bazı tıkanmalar yaşarız. İletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, imza ve sözleşme gibi konularda sorunlar çıkar. Retro hareketi hangi burçta gerçekleşiyorsa o konular özelinde sorunlar yaşarız. İşte 23 Ağustos tarihinde yaşanacak Merkür retrosunun detayları..

Merkür Başak Burcunda Geriliyor

Merkür 23 Ağustos'ta kendi burcu olan başakta geri hareketine başlayacak. Bu demek oluyorki önceki merkür retrolarına oranla bu süreçte çok daha fazla zihinsel karmaşa yaşayacağız. Aklımız çok fazla karışacak ve birçok konu hakkında karar vermekte zorlanacağız. Bu süreçte fazla düşünmekten zihnimiz yorgun düşebilir, Birçok konuyu takıntı haline getirebilir ve ruhsal olarak yıpranabiliriz.

Dikkat! Oğlak burcunda Merkür retrosu: En çok hangi burçlar etki alacak? Dikkat! Oğlak burcunda Merkür retrosu: En çok hangi burçlar etki alacak?

Her şeyi kusursuz, detaylı ve mantık çerçevesi içinde oldurma çabamız işleri daha da çıkılmaz bir hale getirebilir. Yaptığımız işlerde hatalar veya gözümüzden kaçırdığımız durumlar olabilir. Bu dönem iletişim sorunlarına ve zihin sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Kimse kimsenin ne dediğini pek anlamaz, zihnimimiz karmakarışık olur. Teknolojik aletlerle ilgili sorunlarda verir. Bu süreçte özellikle teknolojik alışverişlerin yapılması hiç uygun değildir. Yine merkürün başak burcundaki retrosuyla herhangi bir sözleşme imzalamaktan kaçınmamız gereken bir süreçte olacağız.

Yeni Başlangıçlar Yapmayın

Merkür retrosu bizlere daha önce başladığımız ama eksik bıraktığımız durumları artık tamamlamamız gerektiğini söyler. Bu yüzden herhangi yeni bir şeye başlamaktansa var olan durumu tamamlamak ve bir sonuca ulaştırmak gerekir. Retro bir nevi yaşamımıza mola verdirir ve bugüne kadar ne getirdik, ne yaptık buna bakmamızı ister. Eksik veya hatalı yaptığımız durumlar varsa bunları düzeltip yola doğru bir şekilde devam etmemiz gerektiğini söyler. Bu yüzden bu süreçte yeni bir iş anlaşması yapmak veya yeni bir ev satın almak pek uygun olmayacaktır.

Sorunlar Gün Yüzüne Çıkıyor

Bu dönem üstünü örttüğümüz görmezden geldiğimiz durumlar gün yüzüne çıkar ve bizim bunları artık sonuçlandırmamız gerekir. Özellikle ilişkilerimizde süregelen sorunlar varsa bu konular tekrar gündeme gelir. İlişkilerde birbirimizi anlamadığımızı düşünebiliriz. Bu süreçte iletişim problemler çok fazladır ve gereksiz uzayan tartışmalar yaşarız. Bu dönem bize hizmet etmediğini düşündüğümüz ilişkileri bitirme düşüncesine bürünebiliriz. Ama alacağımız herhangi bir karar çok verimli olmayacaktır. O yüzden bu süreçte herhangi net bir karar almamakta fayda var. 

Yine bu dönemde eski ilişkilerimizden dönüşler olabilir. Ama bu dönüşlerde çok kalıcı olmayacaktır. Retroda gelen bir eski sevgili retro sonrasında mutlaka geri gider. Evlilik, söz, nişan gibi işlemlerinizi de retro sonrasına bırakmak çok daha uygun olacaktır. 

Neler Yapabiliriz?

Bu süreci biraz içimize dönüp ruhumuzu dinlemek için kullanabiliriz. Yazı yazmak ve günlük tutmakta ruhumuza iyi gelecektir. Aklımıza gelen orijinal fikirleri retro sonrası kullanmak için not edebiliriz. Yaşadığımız herhangi bir sorunu çözüme ulaştırmak içinde adımlar atabiliriz. İlişkilerimizde uzun süredir varolan bir konuyu veya iş yerimizde yaşadığımız herhangi bir sorunu doğru iletişim yollarıyla çözüme kavuşturabiliriz. 

Merkür Retrosunun Burçlara Etkisi 

Koç Burçları, iş hayatınızda veya iş arkadaşlarınızla problemler yaşayabilirsiniz. Herhangi olası bir tartışma karşısında doğru iletişim becerilerini kullanmak sizler adına faydalarına olacaktır. Bu dönem beden sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle zihninizi yormak baş ağrılarına sebep olabilir. Bu dönem iş değişikliği yapmak çok uygun görülmez. Yeni bir iş girişimi için imza atmakta sizin için pek uygun değil. Hizmet aldığınız kişilerle aranızda problemler yaşayabilirsiniz. Evcil hayvanınız varsa onunla da ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

Koç Burcu Kadını hakkında merak edilenler

Boğa Burçları, bu süreçte hayattan pek tat alamayabilirsiniz. Keyfiniz bu dönem çok yerinde olmayacaktır. Çocukları olan bir Boğa iseniz çocuklarınızın hayatıyla ilgili problemlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Ya da aşk hayatınızda aradığınız verimi bulamayabilirsiniz. Eski aşklarınızda tekrar gündeme gelebilir. Eğer eski ilişkilerinizden geri dönüşler olursa kabul etmemeniz gerekir. Çünkü retroda gelen eski aşklar retro bitimiyle terkar geri giderler. Bu dönem sanata ve hobilerinize yönelebilirsiniz.

Boğa Burcu Kadınının özellikleri nelerdir?

İkizler Burçları aile içi problemler yaşayabilirsiniz. Ebeveylerinizle ilgili birçok iletişim sorunu yaşanabilir. Yuvanızda anlaşılmadığınızı düşünebilirsiniz. Bu dönem taşınmak, yer değişikliği gibi adımlar atmak sizler için pek uygun olmaz. Sonrasında pişmanlık yaşayabilirsiniz. Yine bu süreçte kendinizi bir yere ait hissedemeyebilir ve köklenme ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Bu dönem gayrimenkul, yatırım gibi alanlarda adım atmak sonradan pişmanlık getirebilir. Ev, arsa satın almamanız gereken bir süreçtesiniz.

İkizler Burcu Erkeği hakkında merak edilenler.

Yengeç Burçları, bu süreçte en çok yakın çevrenizle ilgili problem yaşayacaksınız. İletişim sorunları, yanlış anlaşılma gibi sorunlar en çok sizleri etkileyecek. Kardeşlerinizle yaşanabilecek olası iletişim sorunlarına dikkat etmelisiniz. Yine teknolojik aletleriniz bozulabilir veya seyahatlerinizde aksamalar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde herhangi bir anlaşma yapmaktan ve internet alışverişlerindende uzak durmanız gerekiyor. Daha önce yarım bıraktığınız bir eğitime devam edebilirsiniz. Araba almak bu dönem sizin için uygun değildir.

Aslan Burçları, bu süreçte kendi değerlerinizi sorgulayacaksınız. Ne kadar seviliyorum, ne kadar değer görüyorum soruları zihninizde dolanıp duracaktır. Bu değer duygusu sizde bir takıntı haline bürünebilir. Size değer vermediğini düşündüğünüz ilişkileri sonlandırma düşüncesi içerisine girebilirsiniz. Yine bu dönem parayla ilgili problemlerde yaşayabilirsiniz. Parasal harcalamalara dikkat etmeniz gereken bir süreçtesiniz.

Başak Burçları, retrodan en çok etkiyi alacak olan burçlardır. Her türlü ilişkilerinizde iletişim problemleri yaşarsınız. Kişisel hayatlarınızda birçok konuda problemler gün yüzüne çıkar. İnsanlar arasında anlaşılmadığınızı düşünebilirsiniz. Kendinizi eksik ifade edebilirsiniz. Ya da karşı taraf kendini eksik ifade ediyor olabilir. Bu süreçte olabildiğinizce kendinizi doğru ifade etmeye çalışın ve dikkatli dinleyin. Hayatınızla ilgili yeni kararlar almamalısınız. Yine yeni bir ilişkiye başlamamanız gerekiyor. Hayatınızda eksik bıraktığınız ne varsa onu yeniden şekillendirin. Yine bu dönem sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Terazi Burçları, bu süreçte ruhsal olarak çok yıpranacak gibi görünüyor. Bilinçdışına attığınız birçok konu bu dönemde ortaya çıkacaktır. Korkularınız tetiklenecek ve kendinizi muhtemelen yalnız hissedeceksiniz. Kendi alanınıza çekileceğiniz ve ruhsal çalkantılar yaşayacağınız bir süreç olacaktır. Bu dönemi en iyi şekilde atlatmak için neyi neden yaşadığınızı sorgulayabilir ve olası çözümler arayışına girebilirsiniz.

Akrep Burçları, bu süreçte arkadaş çevrenizle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz veya sosyal çevrenizden destek alamayabilirsiniz. Gelecekle ilgili planlarınız zihninizi yorabilir. Hangi yöne gideceğinizi bilememek ve bunu takıntı haline getirmek bu süreçte yaşanacak olası gelişmeler arasında yer alıyor. Teknolojik aletlerinizde de sorunlar çıkabilir. İnternet üzerinden alışveriş yapmak sizin için pek uygun olmayacaktır.

Yay Burçları, bu süreçte kariyer hayatınızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız herhangi bir projede hatalar çıkabilir veya çok uğraştığınız bir işin sonuçlanması zaman alabilir. Bu süreçte kariyerinizle ilgili bir sözleşme imzalamamanız gerekir. Otorite figürleriyle yaşanabilecek olası tartışmalardan uzak durmanız gerekiyor. Kariyerinizde değişiklik yapmak bu süreçte uygun görülmez.

Oğlak Burçları, bu süreçte seyahatlerinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Uluslararası alanda işler yapıyorsanız bu konularda aksamalar yaşayabilirsiniz. Eğitim hayatını devam eden bir oğlaksanız bu dönem bu tarz konularla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu dönem yarım bıraktığınız herhangi bir eğitime devam edebilirsiniz. İnançlarınızdan dolayı insanlarla sorunlar yaşayabilirsiniz. Yine eşin ailesinden kaynaklı sorunlar veya uzakta yaşayan insanlardan gelen problemlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Kova Burçları, bu retroyu borç, kredi, para alanlarınızda yaşayacaksınız. Daha önce unuttuğunuz borçlarınız bu dönem önünüze gelebilir. Kredilerinizi yeniden yapılandırmak zorunda kalabilirsiniz. Ya da gelir giderlerinizi düzenlemekle uğraşabilirsiniz. Ayriyeten birçok krizin ortasında da kalabilirsiniz. Daha önce uğraşmak istemediğiniz konular tekrar önünüze gelecektir.

Balık Burçları, ikili ilişkilerinizde iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde daha önce üstü örtülen sorunlar var ise bu dönem tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Bu dönem yaşanacak problemlerin çoğu ilişkilerinizle alakalı olacaktır. İlişkilerinizde sevilip sevilmediğini sorgulayabilirsiniz. Daha önce atılmamış olan somut adımların neden atılmadığıyla ilgili tartışmalar yaşanabilir. Bu dönem ilişkileri sonlandırmak çok uygun olmayacaktır. Yeni bir ilişkiye başlamak içinde uygun bir dönemde değilsiniz.

Diğer astroloji yazılarını okumak için tıklayabilirsiniz.

En zeki burçlar hangileri? İşte en zeki 3 burç