"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0206 %0.04
2.297.256 %-0.891
3.027,65 -0,01
Ara
İşçi Haber Dünya Birleşmiş Milletler'den Refah kararı: Dağıtım durdu!

Birleşmiş Milletler'den Refah kararı: Dağıtım durdu!

Alınan kararı sosyal medya hesabından duyuran BM'nin Filistinli mülteciler için kurduğu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), gerekçe olarak erzak eksikliğini gösterdi.

Sosyal medya platformu X üzeriden yapılan paylaşıma göre Birleşmiş Milletler'in, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde erzak ve güvenlik eksikliğini sebep göstererek gıda dağıtımını durdurma kararı aldığı öğrenildi.

6 Mayıs tarihinden itibaren İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı Refah kentinde hala on binlerce insan yaşamını sürdürsede yardım grupları şehre giren yardımların "yok denecek kadar az" olduğunu belirterek yardım dağıtımlarına son vermek zorunda kaldıklarını aktardı. 

"İNSANİ FAALİYETLER ÇÖKMEK ÜZERE"

Gıdaya erişimde yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamada bulunan BM'nin Dünya Gıda Programı'nın sözcüsü Abeer Etefa, "Gazze'deki insani faaliyetler çökmek üzere" ifadesinde bulunarak Gazze'ye gıda ve diğer erzakların girişinin tekrar başlaması gerektiğini bildirip "kıtlık benzeri şartlar çok yaygın olacak" ifadesine yer verdi. 

Alınan kararın sonuçları sorulduğunda "İnsanlar yemek yiyemeyecek" yanıtını veren BM Sözcüsü Stephane Dujarric, UNRWA'nın saldırılar sebebiyle Dünya Gıda Programı'nın Refah'taki depolarına ulaşamadığını bildirdi.

Diğer yandan Etefa da erzakları tükendiği için Dünya Gıda Programı'nın da Refah'ta dağıtım yapmayı durdurduğunu duyurdu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *