"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya BM Genel Sekreteri Guterres’ten 7 Ekim mesajı

BM Genel Sekreteri Guterres’ten 7 Ekim mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yayınladığı video mesajında 7 Ekim'de yaşanan trajik olayların önemine vurgu yaparak, Gazze'deki insanların bu tarihten itibaren tarifsiz acılar çektiğini söyledi.

Guterres, uluslararası toplumun "Hamas'ın dehşet verici eylemlerini" kınaması gerektiğini söylerken, aynı zamanda 7 Ekim'e odaklanmanın doğal olduğunu ifade etti.

Kurbanlar ve yakınlarına destek mesajı veren Guterres, olaylar sonrası bölgede büyük bir şiddet dalgasının ortaya çıktığını hatırlattı. İsrail'in saldırılarının Gazze'deki sivillerin hayatlarını yıktığını söyledi.

Guterres, şimdi de Lübnan halkının acıya maruz bırakıldığını belirterek, "Artık esirleri serbest bırakma, silahları susturma ve bölgeyi saran acıyı durdurma zamanı. Şimdi barış, uluslararası hukuk ve adalet zamanı." dedi.

BM Genel Sekreteri, silahların bırakılması ve acıların durması için artık harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, esirlerin serbest bırakılmasını talep etti. Barışın, uluslararası hukukun ve adaletin sağlanmasıyla bölge ülkelerinin huzur ve saygı içinde birlikte yaşayabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *