"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2785 %-0.02
37,0556 %0.16
2.314.324 %0.495
3.003,62 0,36
Ara
İşçi Haber Dünya Çin'den tepki: Heniyye'nin suikasti BM Şartı'nı ihlal ediyor

Çin'den tepki: Heniyye'nin suikasti BM Şartı'nı ihlal ediyor

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da uğradığı suikastın Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'na aykırı olduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Vang Yi, Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde suikasti "şiddetle kınadıklarını" belirtti ve olayın bölgedeki durumu daha da tehlikeli hale getirdiğini ifade etti.

Vang, bu tür eylemlerin BM Şartı'nın prensiplerine aykırı olduğunu ve barış çabalarını ciddi şekilde sabote ettiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'de ateşkes sağlanmasının gittikçe zorlaştığını vurguladı. BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes kararı almış olmasına rağmen, savaşın hala durdurulamadığını belirtti ve çifte standart uygulanmaması gerektiğine dikkat çekti. Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanabilmesi için iki devletli çözümün önemine de vurgu yaptı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için Tahran'da bulunuyordu. 31 Temmuz sabahı, İran Devrim Muhafızları Ordusu Heniyye'nin Tahran'daki konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hem İran hem de Hamas, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olay hakkında yorum yapmadı. Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *