"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya İsrailli emekli general: İsrail, Hamas'ı mağlup edemeyecek

İsrailli emekli general: İsrail, Hamas'ı mağlup edemeyecek

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İsrail ordusunun Hamas'a karşı zafer kazanamayacağını belirterek, yönetime yenilgiyi kabul etme çağrısı yaptı.

Brik, Haaretz gazetesinde kaleme aldığı yazıda, "Gazze'de savaşmaya devam ediyoruz, işgal ettiğimiz topraklara defalarca saldırıyoruz, anlamsız baskınlar yapıyoruz ve bunun bedelini kanla ödüyoruz." ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusunun binaları yıkmayı başardığını ancak "hala tünel kentinde kalan Hamas'ı" durduramadığını belirten Brik, "Hamas'tan ölenlerin yerinin gençlerle doldurulmasıyla savaşın İsrail'in aleyhine tekrar tekrar yaşandığını" vurguladı. Brik, "İsrail'in, gerekli insan gücüne sahip olmadığı için hedeflerinden bir tanesini bile gerçekleştirmeyi başaramayacağını" savundu. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha önce Gazze'ye yönelik saldırılar için "Hamas'ın ortadan kaldırılması, mahkumların serbest bırakılması ve Tel Aviv'in mutlak güvenliğinin sağlanması" şeklinde 3 temel hedef belirlemişti. Ancak, saldırıların onuncu ayına girilmesine rağmen ordunun bu hedeflere ulaşamadığı söyleniyor.

Emekli general Brik, yazısında, "İsrail, Hamas'ı mağlup edemeyecek ve artık kaybettiğimizi kabul etmenin zamanı geldi çünkü savaşı sürdürmek zafer getirmeyecek. Tam tersine, İsrail'in yenilgisi daha acı verici olacak." ifadelerini kullandı.

Brik, 24 Haziran'da İsrail'in Maariv gazetesi için kaleme aldığı yazıda da "Tel Aviv'in Hamas'ı yenilgiye uğratmaktan çok uzak olduğunu" belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *