"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Dünya İsrailli grup, yardım kamyonlarına saldırmıştı: ABD'den yeni yaptırım kararı!

İsrailli grup, yardım kamyonlarına saldırmıştı: ABD'den yeni yaptırım kararı!

Yapılan açıklamada ABD, Tsav 9'un İsrail ile Gazze arasındaki Kerem Şalom sınır kapısını yılın başından itibaren bloke etmeye başladığını bildirerek ilerleyen aylarda grubun, yardım kamyonlarını yakmaya ve şoförler ile İsrail askerlerini yaralamaya başladığını duyurdu. Bu duruma karşın ABD'den yeni adım geldi!

"Şiddet yanlısı ve radikal bir İsrailli grup" olarak nitelediği Tsav 9 grubuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu gruba, Gazze'ye giden insani yardımları engellediği ve kamyonlara saldırdığı gerekçesiyle yaptırım uyguladığını duyurdu.

"YARDIMLARI YOLLARA DÖKTÜLER"

Konuya ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Mayıs ayında grubun mensuplarının Batı Şeria yakınlarında iki kamyonu önce yağmalayıp sonra da yaktığının altını çizerek yaptığı açıklamaların devamında şu ifadelere yer verdi:

"Aylardır Tsav 9 yolları engelleyerek, bazen de şiddet uygulayarak Gazze'ye yardım girmesini önlemeye çalışıyor. Yardım kamyonlarına zarar verdiler ve hayat kurtaracak insani yardımları yollara döktüler."

"ŞOK EDİCİ"

Karar sonrası Tsav 9'dan yapılan açıklamada, yaptırımların "şoke edici" olduğu söylenerek, "ABD'nin liberal değerlerine aykırı olduğu" vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *