"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Japonya'da alarm: Onlarca uçuş ve tren seferi iptal edildi

Japonya'da alarm: Onlarca uçuş ve tren seferi iptal edildi

Shanshan Tayfunu'nun Japonya'yı vurması beklenirken, ülke genelinde geniş çaplı önlemler alındı. Kagoshima ve Miyazaki eyaletleri başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde bu akşam etkili olması öngörülen tayfun nedeniyle hava ve demiryolu ulaşımında ciddi aksamalar yaşanıyor.

Havayolu şirketlerinden alınan bilgilere göre, çoğunluğu Kagoshima, Fukuoka ve Miyazaki eyaletlerinde olmak üzere en az 192 uçuş tedbir amaçlı iptal edildi. Bu iptallerden yaklaşık 9 bin 300 yolcunun etkilendiği belirtilirken, ilerleyen saatlerde daha fazla uçuşun iptal edilebileceği konusunda uyarılar yapıldı. Yolcuların, firmaların güncel uçuş bilgilerini takip etmeleri istendi.

Shanshan Tayfunu'nun neden olduğu endişeler, demiryolu ve karayolu ulaşımında da aksamalara yol açtı. Kyushu Hızlı Tren Hattı'ndaki Kumamoto ve Kagoshima-chuo istasyonları arasındaki seferlerin bu akşam saat 20.00'den itibaren askıya alınacağı duyurulurken, diğer hızlı tren hatlarında da sefer iptalleri ve gecikmeler yaşanabileceği bildirildi. Ayrıca, Kagoshima ve Miyazaki eyaletlerindeki 130 postanede gişe hizmetleri geçici olarak durdurulmuş, özel kargo firmaları ise teslimatlarda gecikmeler yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştur.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Shanshan Tayfunu'nun bugün öğle saatlerinde Kagoshima eyaletine bağlı Yakushima Adası açıklarında kuzey-kuzeybatı yönünde ilerlediğini ve Kyushu Adası'ndan karaya çıkabileceğini duyurdu. Yetkililer, bölge halkını şiddetli rüzgarlar, sel baskınları ve toprak kaymaları riskine karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *