"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2867 %-0.01
37,1013 %0.24
2.310.279 %0.43
3.000,66 0,26
Ara
İşçi Haber Dünya Karayipler'de esrarengiz olay: Teknede 14 iskelet ve yasa dışı madde bulundu

Karayipler'de esrarengiz olay: Teknede 14 iskelet ve yasa dışı madde bulundu

Dominik Cumhuriyeti'nin kuzey kıyısında, Mara Trinidad Sanchez eyaletindeki Ro San Juan sahilinde bir tekne akıntıya kapılmış halde bulundu. Teknede yapılan incelemelerde 14 iskeletin yanı sıra yasa dışı maddeler tespit edildi.

Dominik Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, tekne menşei bilinmeyen bir balıkçı tarafından bulunmuş ve yetkililere bildirilmiş. Teknede cep telefonları, sırt çantaları ve Senegal ile Moritanya vatandaşlarına ait kimlik belgeleri bulundu. Ayrıca, bir sırt çantasında 12 paket kokain veya eroine benzeyen bir madde tespit edildi. Bu maddeler, kimliklerinin kesinleştirilmesi için detaylı analizler için laboratuvara gönderildi. İskeletler ise hastalık riski nedeniyle dezenfekte edilip, adli tıp incelemesi için gönderildi.

Yetkililer, teknenin Avrupa'dan saptırılarak Karayipler'e sürüklendiği ihtimali üzerinde duruyor. Ölenlerin kesin ölüm nedeni henüz belirlenmiş değil ve olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı; 2021'de Trinidad ve Tobago açıklarında bir teknede 14 cansız beden bulunmuştu ve ölenlerin Moritanyalı olduğu belirlenmişti. Ayrıca, Nisan ayında Moritanya ve Mali'den gelen 9 göçmenin bulunduğu bir tekne Brezilya kıyılarına ulaşmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *