"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya Kassam Tugayları İsrail askerlerini pusuya düşürdü

Kassam Tugayları İsrail askerlerini pusuya düşürdü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah ve Han Yunus kentlerinde İsrail askerlerini pusuya düşürdüğünü, bu operasyonda ölen ve yaralanan askerlerin bulunduğunu bildirdi.

Kassam'ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, "Mücahitlerimiz, Han Yunus'taki Ferrahin bölgesinin doğusundaki bir binada korunan Siyonist kuvvetlere anti-personel patlayıcı ile saldırdı. Patlama sonucunda İsrail saflarında ölen ve yaralananlar oldu," denildi.

Ayrıca, bölgede bulunan İsrail kuvvetlerine ait D-9 askeri buldozerin Yasin 105 füzesiyle imha edildiği ifade edilirken, "Ferrahin bölgesine sızan Siyonist güçlerle çatışmaların devam ettiği" belirtiliyor.

Açıklamada, Refah'ın doğusundaki Zalata bölgesinde de iki patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu İsrail askerlerinin ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'nde 10 aydır süren saldırılara rağmen, İsrail ordusu askeri ve teknolojik üstünlüğüne rağmen direniş güçleri karşısında can kayıplarını sürdürürken, askeri hedeflerdeki başarısızlık ülke içindeki çeşitli kesimler tarafından eleştiriliyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad Örgütü'nün askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri başta olmak üzere birçok silahlı direniş örgütü, Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerine karşı mücadeleyi sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *