"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Paris Olimpiyatları'nda terör tehdidi: Rus şef tutuklandı

Paris Olimpiyatları'nda terör tehdidi: Rus şef tutuklandı

Fransa'da 14 yıldır yaşayan bir Rus şef, Paris'teki Olimpiyat Oyunları sırasında "büyük ölçekli istikrarsızlaştırma eylemleri düzenlemek için yabancı bir güçle işbirliği yaptığı" şüphesiyle tutuklandı.

40 yaşındaki şefin, Paris'in merkezindeki evine yapılan pazar günkü baskında, KGB'nin haleflerinden olan FSB'nin yönetimindeki elit bir Rus özel kuvvetler birimiyle ilişkilendirilen bir belgenin bulunduğu bildirildi.

Bu şüpheyle ilgili olarak başlatılan adli soruşturma, "Fransa'da düşmanlıkları kışkırtmak amacıyla yabancı bir güçle istihbarat paylaşımı" iddialarını içeriyor ve 30 yıl hapis cezası öngörüyor. Ancak komplonun terörle ilgili olduğuna inanılmıyor.

KENDİNİ "ÖZEL ŞEF" OLARAK TANIMLIYOR

Gözaltına alınan kişinin ismi açıklanmazken, kişinin tutuklu yargılanmasına karar verildi. Paris savcıları, evde yapılan aramKük ölçekli bir proje" hazırladığına dair kanıtlar buldu. Le Monde gazetesi, istihbarat servislerinin iki ay önce şüpheli ile Rus istihbaratından bir yetkili arasında geçen ve şüphelinin "Fransızların daha önce hiç olmadığı bir açılış töreni yapacaklarını" belirttiği görüşmeyi dinlediğini aktardı.

Oyunları istikrarsızlaştırmaya yönelik olduğu öne sürülen komplonun detayları henüz açıklanmadı. Gözaltına alınan kişinin Paris'te şef olarak eğitim aldığı ve Rus reality ve yemek programlarına katıldığı belirtiliyor; kendini "özel şef" olarak tanımlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *