"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.388.044 %-1.585
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber Ekonomi Bursa'da TEXSUM'da tecrübe paylaşımı

Bursa'da TEXSUM'da tecrübe paylaşımı

Bursa'da UTİB, UHKİB ve BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen TEXSUM’22 zirvesinde öğrenciler, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin tecrübe paylaşımıyla tekstilin geleceğine yön verildi.BURSA (İGFA) - Tekstil ve hazır giyim sektörünün kanaat önderleri, sektörün geleceğini TEKSUM’22 Zirvesi’nde tartıştı.

‘Türkiye’nin Tekstilde Geleceği’ başlığı ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen zirve, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve Topluluğu iş birliğiyle düzenlendi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, zirveye Türkiye genelindeki sektörün İhracatçı Birlik başkanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti.

Tekstil sektörünün ekonominin atardamarı olduğunu belirten UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 2 milyon kişiye iş olanağı sağlayan tekstil ve hazır giyim sektöründe pandemiye rağmen 2021 yılında 30,4 milyar dolar ihracatla birlikte 18 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk tekstil sektörünün sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma da yükseldiğini kaydeden Engin, "Tekstilin tasarım ve yeniliklere açık olması en güçlü yanlarından biri. Sektörün küresel rekabet ortamında öne çıkabilmesi için Ar-Ge, tasarım, inovasyon, markalaşma, ekolojik ve çevre dostu üretim konularındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Tekstilde markaların yeni jenerasyonlara uyum sağlamasının sürekliliği sağlayacağına işaret eden İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker de “Marka bilinirliği açısından atacağınız adımlar, yenilikçi teknolojilere uygun ve günün değerlerini en iyi kalitede ve nitelikte karşılayabilir olmalı” ifadelerini kullandı. ORKA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Orakçıoğlu ise, global pazarlarda markalaşmanın önemine değindi.

Zirvenin son panelinde ise 2021 Techxtile Start-Up Challenge birincisi RM Tekstil Kurusucu Reyhan Miray Reyhan, ikincisi MYTHA.AI Kurucusu Özgecan Üstügül ve Orijinom Kurucusu Oğuzhan Uslu’nun katılımı ile “Girişimcilik” paneli gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *