"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Ekonomi Staj ve çıraklık mağdurlarından coşkulu buluşma!

Staj ve çıraklık mağdurlarından coşkulu buluşma!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, seslerini yetkililere duyurmak için 1. Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Çalıştayı’nda coşkulu kalabalık ile bir araya geldi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, emeklilik haklarını elde etmek için mücadele ediyor. 1999 yılından önce sigortalı olanlar EYT yasasından yararlanabildi ancak staj sigortası başlatanlar bu haktan mahrum kaldı. Bu durum, çalışma hayatına erken giren stajyer ve çırakların emeklilik sürelerini uzattı ve mağduriyetlerine neden oldu. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hesabına katılmasını ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesini talep ediyor

1. Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Çalıştayı’nda coşkulu kalabalık

Bununla birlikte emeklilk mücadelesi veren Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernekleri Federasyonu'nun Genel Kurultayı ve 1. Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Çalıştayı’nda coşkulu kalabalık ile bir araya geldiler.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları, staj ve çıraklık dönemindeki 3308 sayılı yasaya tabi çalışmalarının sigorta başlangıcı sayılması için seslerini duyurmak amacıyla çalıştay düzenlediler. Düzenlenen Çalıştaya Sosyal güvenlik müşaviri Ali Duman, Tüketici konfederasyonu başkanı Aydın Ağaoğlu ve üniversitelerden davetli öğretim görevlileri katıldı.

Federasyon yetkilileri açıklama yaptı

Çalıştay sırasında tüm çıraklık ve staj mağdurları derneği adına federasyon yetkilileri bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 08.09.1999 tarihinden önce sigorta girişi yapılan stajyer ve çırakların haklarının teslim edileceği bir kanunun gerekliliği vurgulandı. Ayrıca, devlet yetkililerinin bu sorunu çözme konusunda irade sahibi olduğu ve seçim beyannamelerinde vaat edilen staj ve çıraklık başlangıç tarihlerinin düzeltilmesinin mümkün olduğu belirtildi.

Geçmişte yaşanan mağduriyetlere dikkat çekilerek, şimdi mağdurların haklarının verilme zamanının geldiği ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinden gelecek iyi haberleri bekledikleri ve bu konuda çalışan basın mensuplarına ve emekçilere saygılarını sundukları belirtildi.

Kademeli emeklilik, Bağ-Kur, staj ve çıraklık... Torba Yasa'da neler var?

Çalışma günlerini belgeli bir şekilde kanıtlayan staj ve çıraklık mağdurları dönemin değişmesiyle tüm haklarını bir anda kaybetti. Emeklilik şartlarını doldurmalarına rağmen sigortalarının başlangıç sayılmaması nedeniyle emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları bir an önce emeklilik hakkına kavuşmak isterken gözünü kulağını yetkililerden yapılacak açıklamaya çevirdi. Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yorumlar
T
Taner 1 yıl önce
Çocuk yaşta sanayide çalıştık DÖRT gözle bekliyoruz ÇIRAKLIK ve stajerlik EYT kabsamina alınmasını istiyoruz Teşekkürler
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Hülya 1 yıl önce
Staj ve çıraklık SGK başlangıcı sayılsın.
BEĞENME
0
CEVAPLA
G
GERÇEKLER ACIDIR 1 yıl önce
cumhurittifakı kimseyi duymuyor boşuna bu çırpınışlar!! suriyeliler ve afganlılar emekli olmadan türk vatandaşlarına emeklilik YOK!!
BEĞENME
0
CEVAPLA
m
murat 1 yıl önce
96 çıraklık haklarımız verilsin yeter artık
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Milliyetçi 1 yıl önce
Bizi oyalamayın yapmanız gerekenleri yapın 99 sonrası için adalet istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA