Taşeron işçileri, kadro sözlerinin tutulmasını umut ederken, ekonomik kriz nedeniyle yaşam şartları daha da kötüleşiyor. Kadroya geçerek eşit işe eşit ücret ve hak isteyen taşeron işçileri, çalışma koşullarının adaletsiz olduğunu ve hak ettikleri değeri görmediklerini ifade ediyor. Taşeron işçileri, özlük haklarında iyileştirme, maaşlarında artış ve ek ödemeler almak için mücadele ediyor.
TAŞERON İŞÇİLER KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR
Taşeron işçilerin kadro talebi meclisin açılmasının ardından tekrar gündeme geldi. Seçim öncesi eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in taşerona kadro meselesinin seçim sonrasında çözüleceğini söylemesine rağmen, yeni bakan Vedat Işıkhan henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.
Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte taşeron işçiler, kadro talebi ile çeşitli mecralarda yetkililere seslenmeye devam ediyor. Taşeron işçiler seçim öncesi verilen sözleri hatırlatarak yeni torba yasa ile kadro müjdesinin gelmesini bekliyor. Taşeron işçiler yaşadıkları mağduriyetin bir an önce son bulmasını ve hak ettikleri kadroya kavuşmak istiyor.
TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO DÜZENLEMESİ MECLİS'TE
Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara'nın Meclis'e sunduğu kanun teklifiyle yeniden gündeme geldi. Kara'nın teklifi, kamuda çalışan taşeron işçilerin yanı sıra KİT, özel bütçeli kuruluş, birlik ve kooperatiflerde çalışan taşeron işçilerin de kadroya alınmasını öngörüyor. Ayrıca, memur işi yapan ancak işçi statüsünde çalışan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunlarının da memur kadrosuna geçirilmesini talep ediyor.
Kara, 696 sayılı KHK ile yapılan düzenlemenin taşeron işçiliği bitirmediğini, sadece farklı bir modele dönüştürdüğünü belirtti. Taşeron işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hak kayıplarının önlenmesi için kanun teklifini hazırladığını ifade etti. Teklifin Meclis'te görüşülmesi ve kabul edilmesi halinde, taşeron işçilerin kadro sorununun çözüleceğini ve kamuda istihdam adaletinin sağlanacağını vurguladı.