"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Galeriler Yaşam Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir?

Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir?

Anne sütü ile beslemenin yararlarından bazıları hangileridir? İşte anne ve çocuk açısından sonuçları...

Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 1
ÇOCUK YÖNÜNDEN SONUÇLARI • Mide bağırsak enfeksiyonları: Anne sütü ile beslenen bebekler daha az mide, bağırsak enfeksiyonları geçirdi. (Garofalo, 2010; Pfluger & diğerleri, 2010).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 2
• Alt solunum yolu enfeksiyonları: Anne sütü ile beslenen bebekler daha az alt solunum yolu enfeksiyonu yaşarlar. (Ip ve diğerleri, 2007).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 3
• Alerjiler: Amerikan Pediatristler Akademisi tarafından ilgili araştırmaların gözden geçirilmesi anne sütü ile beslenen çocuklarda alerji riskinin azaldığına dair kanıtların mevcut olmadığı gösterildi. (Gree & diğerleri, 2008). Araştırmalar tamamen anne sütü ile beslenmeyen bebeklerin hipoallerjik mamalarla beslenmelerinin orta düzeyde kanıtlar sağladığı sonucuna götürdü.
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 4
• Astım: Amerika Pediatristler Akademisi yürütülen araştırmaların yeniden taranması, üç ay tamamen anne sütü ile beslenen bebeklerde anne sütünün hırıltıyı önlediği ancak büyük çocuklarda astımı koruyup korumadığının açık olmadığı bulundu. (Greer & diğerleri, 2008).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 5
•Orta Kulak İltihabı: Anne sütü ile beslenen bebeklerin orta kulak iltihabı hastalığını geçirme ihtimali azdır. (Pelton & Leibovitz, 2009).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 6
•Atopik dermatit (bir çeşit egzama): Anne sütü ile beslenen bebeklerin bu kronik cilt hastalığına yakalanma ihtimali azdır. Amerika Pediatristler Akademisinin son taramasında, aile öykülerinde alerji olan bebeklerin en az 4 ay tamamen anne sütü ile beslenmeleri durumunda cilt hastalığı ile düşük bir ilişki olduğu sonucuna varıldı. (Greer & diğerleri, 2008).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 7
• Aşırın Kilo ve Şişmanlık: Anne sütü ile beslenen bebeklerin çocukluklarında, gençlik ve yetişkinliklerinde aşırı kilolu veya obez olma ihtimalinin düşük olduğu süreklilik kazanan kanıtlardandır. (Lambo & diğerleri, 2010).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 8
•Diyabet: Anne sütü ile beslenen bebeklerin çocukluklarında tip 1 olarak adlandırılan diyabet tipine yetişkinliklerinde de tip 2 diyabet ye yakalanma ihtimalleri azdır. (Villages & diğerleri, 2008).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 9
• SIDS: Anne sütü ile beslenen bebekler SIDS olma ihtimalleri düşüktür. (Struebe, 2009).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 10
ANNE AÇISINDAN SONUÇLARI •Meme kanseri: Bebeklerini anne sütü ile besleyen kadınlarda göğüs kanseri oranın düşüklüğü hakkında kanıtlar tutarlılık gösterir. (Akbaria & diğerleri, 2010).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 11
• Yumurtalık Kanseri: Kanıtlar anne sütü ile besleyen kadınlarda over kanserinin daha düşük olduğuna işaret etmektedir. (Stueba & Schwartz, 2010).
Anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları nelerdir? 12
•Tip 2 diyabet: Bazı kanıtlar, bebeklerini anne sütü ile besleyen kadınlarda tip 2 diyabette hafif azalma olduğunu göstermektedir. (Stuebe & Schwartz, 2010)

İnsan sütü veya alternatif bebek mamaları, yaşamın ilk 4-6 ayında bebeğin besin ve enerji kaynağıdır. Yıllarca anne sütünün bebekler için en iyisi olup olmadığı hakkında tartışmalar yapıldı. Anne sütünün bebeğin sağlığı için en iyisi olduğu hakkında büyük bir fikir birliği sağlandı.

Anne sütü ile beslemenin yararlarından bazıları hangileridir? İşte anne ve çocuk açısından sonuçları...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *