"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Genel Bakan Tunç duyurdu: Hz. Muhammed'e hakaret eden şahıs tutuklandı

Bakan Tunç duyurdu: Hz. Muhammed'e hakaret eden şahıs tutuklandı

Adalet Bakanı Tunç, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli ifadeler kullanan Z.K. hakkında açıklama yaptı. Tunç, "Z.K. halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan çıkarıldığı Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan Hz. Muhammed hakkında hakaret içerikli ifadeler kullanan Z.K'nin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada paylaşılan bir video içeriğinde yer alan Sevgili Peygamberimiz hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadelerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında şüpheli Z.K. 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır."

Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Tunç, "Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Milletimiz arasında nifak çıkarmak ve birliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da bir sokak röportajında konuşan Z.K., "Muhammed'i tanımıyorum. Şuraya Muhammed’i ve Atatürk’ü koy, ben Atatürk’ün peşinden giderim. Atatürk benim anamı İngiliz’in altından almış. Muhammed'in bana bir faydası yok. Bir din getirmiş milletin .... koymuş." ifadeleri sosyal medyada yayılmasının ardından büyük tepkiye yol açmıştı.

Gelen tepkiler üzerine emniyet güçleri harekete geçmiş, şahsı yakalayarak gözaltına almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *