"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Genel Emlak ilanları denetim altında: Bakan Bolat'tan 158 bin TL'lik ceza uyarısı

Emlak ilanları denetim altında: Bakan Bolat'tan 158 bin TL'lik ceza uyarısı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni devreye alınacak Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, bu sistemin emlak ilanlarının doğruluğunu sağlamak amacıyla getirildiğini ve mevzuata aykırı ilanlara 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Bakanlık, taşınmaz ticaretindeki güvenilirliği artırmak ve tüketici haklarını korumak için ilan platformlarında emlakçılara "doğrulama yükümlülüğü" getirdi. Bu düzenleme, 15 Eylül itibarıyla devreye girecek ve yılbaşından itibaren emlak ticaretinde zorunlu olacak.

Yeni sistemle birlikte, emlak ilanları yalnızca taşınmaz sahibi veya onun birinci ve ikinci derece yakınları ya da yetkilendirilmiş işletmeler tarafından sistem üzerinden verilebilecek. Belgesi olmayan emlakçılar, ilan girişi yapamayacak.

Bakan Bolat, e-Devlet üzerinden yetkilendirmenin yapılacağını ve bakanlıktan yetki belgesi almayan emlakçılara ilan girişi yapılmayacağını açıkladı. Bu düzenleme, ilan kirliliğini, tüketici mağduriyetlerini ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerini önlemeyi hedefliyor. Ayrıca, sahte ve aldatıcı ilanlarla spekülatif fiyat artışlarının da önüne geçilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *