"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Genel Kaçakçılara geçit yok! Milyonlarca lira değerinde kaçak malzeme ele geçirildi

Kaçakçılara geçit yok! Milyonlarca lira değerinde kaçak malzeme ele geçirildi

Ticaret Bakanlığının açıklamasına göre, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Gümrük Muhafaza ekipleri önemli operasyonlar düzenledi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin'de gerçekleştirdikleri operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirirken, İstanbul ve Edirne'de düzenlenen baskınlarda yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el koydu.

Mersin'deki operasyonda, limana yakın bir bölgede çok sayıda lüks aracın bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde, şase ve plakaları sorgulanan araçlardan 9'unun çalıntı olduğu belirlendi. Bu araçların değerinin yaklaşık 56 milyon lira olduğu tespit edilirken, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

MİT İLE KOORDİNELİ OPERASYON

Ayrıca İstanbul'da, Gümrük Muhafaza ekipleri yurda giriş yapan bir tırı takip ederek, eşyaların bir depoya boşaltılacağını belirledi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile koordineli olarak yapılan operasyonda, iki ayrı adreste yaklaşık 700 kilogram metamfetamin türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edirne'de ise, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak üzere olan şüpheli bir tır, ekipler tarafından detaylı bir şekilde arandı. Araçta kaçak olarak yurda sokulmak istenen 30 bin 700 elektronik sigara bulundu. Her iki olayla ilgili olarak Küçükçekmece ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *