"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2483 %0.07
37,0158 %-0.02
2.314.500 %-0.147
3.024,32 1,07
Ara
İşçi Haber Gündem 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı iddia edilmişti: Bakan Tunç'tan açıklama geldi

2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığı iddia edilmişti: Bakan Tunç'tan açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahte diploma hazırlamaktan hüküm giyen 2 Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe alındığına yönelik iddialar hakkında açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "sahte diploma hazırlamaktan hüküm giymiş iki Suriyelinin Adalet Bakanlığı'nda işe alındığı" iddialarının tamamen asılsız ve dezenformasyon amaçlı olduğunu belirtti.

Tunç, bahsedilen kişilerden Z.B.'nin sabıkasının bulunmadığını ve bu kişinin vatandaşlık aldıktan sonra 2024'te Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı'nın bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer aldığını ifade etti. Ayrıca, bu kişinin Adalet Bakanlığı personeli olmadığını vurguladı.

Diğer kişi B.H. hakkında ise mahkumiyet kararı verilmiş olduğunu belirten Tunç, bu kişinin iddialarda belirtildiği gibi bilirkişilik başvurusu dahi yapmadığını ekledi. Tunç, gerçeğe aykırı bilgi paylaşımı yapan sosyal medya kullanıcılarına yönelik 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *