"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem 2024 Kasım celbi tarihleri belli oldu!

2024 Kasım celbi tarihleri belli oldu!

2024 Kasım askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Yedek subay, astsubay ve er statüsündeki yükümlülerin sevk tarihleri belirlendi.

Askerlik yerleri sorgulama ekranı, 2024 Kasım celbi için gözler Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) duyurularına çevrildi. Kasım ayında silah altına alınacak asker adaylarının merakla beklediği askerlik yerleri için tarih belirlendi. Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren alabilecekler.

ASKERLİK YERLERİ İLAN TARİHİ

2024 Kasım celbi kapsamında yedek subay ve astsubay adayları ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri, ekim ayında ilan edilecek. Yükümlüler, askerlik yerlerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler. 2024 Kasım askerlik yerlerinin açıklanma tarihi ise 31 Ekim 2024 olarak belirlendi.

SEVK TARİHLERİ

Seçim ve sınıflandırma sonuçları, 31 Ekim 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Daha önceki sınıflandırma dönemlerinde belirlenen yükümlüler, tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak, bakaya kalan yükümlüler er statüsünde askere sevk edilecek.

Sevk tarihleri şu şekildedir:

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup): 14 Kasım 2024
  • Er (2’nci Grup): 12 Aralık 2024
  • Er (3’üncü Grup): 09 Ocak 2025

Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet veya askerlik şubesinden alabilecekler.

ÖDEME VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde bulunan adresleri ile eğitim birlikleri arasındaki mesafeye göre yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yapılan ödemeler, kimlik belgeleriyle PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alınabilecektir.

Askerlik süresince banka kartı bulunmayan yükümlüler, herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecek ve kart temin edebilecektir. Ayrıca, askerlik hizmeti süresince sivil hayatta kullandıkları cep telefonlarını, GSM bayilerine müracaat ederek kısıtlı hatta çevirebilecekler. Terhis sonrası ise telefon hatlarını tekrar eski özelliklerine döndürebilecekler.

Sevk belgesini almayan veya belirtilen süre içinde eğitim merkezlerine katılmayan yükümlüler hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

Yükümlüler, bu duyuru metnine MSB'nin internet sitesinden ve TRT teleteksten ulaşabilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *