"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem AFAD duyurdu: Sivas'ta peş peşe deprem!

AFAD duyurdu: Sivas'ta peş peşe deprem!

Sivas'ta peş peşe 2 deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'da, merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,57 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

SİVAS'TA 10 DAKİKA ARAYLA 2 DEPREM

Sivas'ta 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 11.39'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'daki 4,7 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 10 dakika sonra merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Depremin 22,98 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA

Sivas'ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremler sonrası yetkililerden açıklamalar geldi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadığını ve il genelinde tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da AFAD ve diğer ilgili kurumların saha tarama faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayarak, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremler sonrası herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediğini ifade ederek, saha ekiplerinin çalışmalara hızla başladığını duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da benzer şekilde, saha çalışmalarının sürdüğünü ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun rapor edilmediğini açıkladı.

Ayrıca, depremler nedeniyle Sivas'ta eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım ve haberleşme alanında herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirerek, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *