"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2439 %-0.1
37,0747 %0.23
2.314.818 %1.574
3.016,11 0,78
Ara
İşçi Haber Gündem Arap ülkelerinden Türkiye'ye destek mesajı

Arap ülkelerinden Türkiye'ye destek mesajı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Yemen, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Hamas, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, güvenlik ve istikrara zarar veren her türlü terörist ve şiddet eylemini kınadığını duyurdu. Bakanlık, Türkiye’nin egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını koruma konusundaki çabalarına tam destek verdiklerini ifade etti. Bu açıklama, BAE’nin Türkiye ile olan dayanışmasını pekiştirmektedir.

UMMAN'DAN DAYANIŞMA MESAJI

Umman Dışişleri Bakanlığı da benzer bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Bakanlık, dost Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olduklarını belirtti ve Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için aldığı önlemleri desteklediklerini vurguladı. Ayrıca, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulundu.

Omani-Foreign-Minister-Sayyid-Badr-Albusaidi

YEMEN'DEN TEPKİ

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik terör saldırısını kınayarak, bu tür eylemlerin kesin bir dille reddedildiğini açıkladı. Yemen, Türkiye’nin güvenliğini hedef alan her türlü terör eylemine karşı olduğunu yineledi.

Yemen Dışişleri Bakanı: BM Özel Temsilcisi siyasi çabaları sürdürsün - Yeni  Yemen haber sitesi

KİK GENEL SEKRETERİNDEN KINAMA

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, TUSAŞ’ı hedef alan terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınadı. Budeyvi, uluslararası toplumun terörizme karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kurbanların ailelerine ve Türkiye halkına başsağlığı dileyen Budeyvi, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri: Arap dünyasına Türkiye liderlik etmemeli - BBC  News Türkçe

HAMAS'TAN DESTEK AÇIKLAMASI

Hamas da yaptığı açıklamada, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını kınadı. Ölü ve yaralıların bulunduğu bu eylemin en güçlü ifadelerle kınandığını belirten Hamas, Türkiye ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı. Başsağlığı dilekleriyle birlikte, yaralılara acil şifalar iletildi.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin terörle mücadele çabalarına destek veren uluslararası topluluğun dayanışma ruhunu yansıtmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *