"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,3032 %0.16
37,2244 %0.12
2.349.964 %2.784
3.014,90 0,10
Ara
İşçi Haber Galeriler Gündem Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar

Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar

Türkiye’de hükümetin sokak hayvanları konusunda Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanması tartışmalara neden oldu. Peki Avrupa, bu konuda nasıl bir yol izliyor?

Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 1
İngiltere - Köpeklere mikroçip takmak zorunlu. - Barınağa getirilen sahipsiz hayvanın bir hafta boyunca sahibi aranıyor. - 1 hafta içinde sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 2
Fransa - Evcil hayvanlarını sokağa bırakanlara 3 yıl hapis ve 45 bin avro para cezası. - Başıboş hayvanlar bakım merkezleri ve barınaklarda sahiplendiriliyor. - Merkezlerde veya barınaklarda yer kalmayınca hayvanlar uyutulabiliyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 3
Belçika - Köpeklere 1998'den bu yana zorunlu olarak çip takılıyor. - Sokaklarda bulunan köpekler barınaklara getiriliyor. - Sahiplendirilemeyenler barınaklarda yaşamaya devam ediyor. -Hayvanlar tıbbi nedenlerle uyutulabiliyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 4
Almanya - Köpek sahibi olmak vergiye tabi. - Barınağa getirilen hayvanın sahibi bulunmazsa ya da sahipsiz hayvan 6 ay burada tutuluyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 5
İsveç - Tüm köpeklerin çiple kayıt altına alınması zorunlu. - Ömür boyu hizmet veren köpek barınakları mevcut. - Acı çekmeleri veya insanlara zarar vermeleri durumunda belediyelerin izniyle uyutuluyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 6
Estonya ve Letonya - Estonya ve Letonya'da sahipsiz hayvanlar sahiplendirilememeleri durumunda uyutuluyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 7
Polonya - Sahibi bulunamayan hayvanlara barınakta çip takılıyor, bakımları yapılarak kısırlaştırılıyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 8
İsviçre - Hayvanlar barınaklara alınıyor. - Sahiplendirilemeyen hayvanlar uyutuluyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 9
İspanya - Evcil hayvanlara çip takılması ve profesyonel kişilerce yasal şekilde çiftleştirilmemiş hayvanların kısırlaştırılması zorunlu. - Hayvanlarını sokağa bırakanlara on binlerce avro para cezası veriliyor. - Barınağa götürülen hayvanlar aşılanıp kısırlaştırılıyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 10
İtalya - Hayvanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor ve sahibine ulaşılmaya çalışılıyor. - Sahibi bulunmayanlar barınaklara gönderiliyor. - Sahiplendirilemeyenler barınaklarda kalmaya devam ediyor. - Agresif olanlar uyutulabiliyor.
Avrupa’da sahipsiz sokak köpekleri için yapılan uygulamalar 11
Yunanistan - Evcil hayvanlar için nüfus kaydı oluşturuluyor. - Hayvanların sadece bir kez yavrulamalarına izin veriliyor. - Sahipsiz hayvanlar toplanıp kısırlaştırılıyor. - Hayvanlar 3 ay barınakta sahiplendirilmeyi bekliyor. - Sahiplendirilemeyenler tekrar doğal alanlarına bırakılıyor.

Türkiye’de hükümetin sokak hayvanları konusunda Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanması tartışmalara neden oldu. Peki Avrupa, bu konuda nasıl bir yol izliyor? İşte örnekler...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *