"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Bilal Erdoğan: Gençlere bu ülkede çalışırsan kazanırsın fikrini yerleştirmek lazım!

Bilal Erdoğan: Gençlere bu ülkede çalışırsan kazanırsın fikrini yerleştirmek lazım!

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, ''Ülkem için ne yapabilirim diyerek karar verdim. Bütün hedefim, kültürümüzün ihya edilmesidir, insan yetiştirmektir. '' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Hürriyet Gazetesi'nden Fatih Çekirge ile görüşmede bulundu.

Fatih Çekirge'nin haberine göre Bilal Erdoğan,'' Yani ben Harvard’da okudum. Harvard öyle bir günde olmamış ki. 400 yıllık bir okul. Geleneği var. Birikimi var. Bugün Türkiye’de geleneği olan üniversitelere bakın. Mesela İstanbul Üniversitesi her zaman İstanbul Üniversitesi’dir. Geleneği vardır... İlim Yayma Ödülleri de böyle uzun soluklu bir çalışmanın başındadır...” dedi. 

Bilal Erdoğan: '' Yani siyaset günlüktür biraz. Bugün var, yarın yok. Kendine göre istikrarsız dönemleri var. Dünyadan etkileniyor. Çok karmaşık, sofistike bir yapı siyaset... Ama sonuçta bir toplumu güçlü kılacak olan şey bana göre kültürdür. İlimdir. Kültür de gündelik kaygılarla olmuyor. Kalıcı olan, uzun soluklu olan bir iş. Yani düşünün, 20 yıl önce bir kültür projesi başlatmış olsaydık. Şimdi sonuçlarını alıyorduk... Buna inanıyorum. Böyle çıktık yola...Bütün hedefim, kültürümüzün ihya edilmesi, insan yetiştirme. Çocuklarımızın yüzde 40’ı ‘Yurtdışına gitmek ister misin?’ sorusuna evet diyor. Gençlere bu ülkede çalışırsan kazanırsın fikrini yerleştirmek lazım.'' dedi. 

Selçuk Bayraktar hakkında

Bilal Erdoğan bilim hakkında konuşurken Selçuk Bayrakta'a da değindi. 

''Şöyle düşünün, biz burada akademisyene olan saygıyı, ilgiyi ve değeri gösterirsek o da belki örneğin ABD’de alışacak, öğrenecek ve ülkesine dönüp büyük işler yapacak. Kanallar, kapılar açacak. İşte Selçuk Bayraktar budur. Fuat Sezgin Hocamız bunun örneğidir. Bakın Müslümanlar Batılı düşünce insanlarının kitaplarını alıp çevirmişler. 15’inci yüzyıldan sonra onları geçmişler. Sonra da Batılı biliminsanları gelip Müslüman düşünürlerin kitaplarını çevirip gelişmişler, onlar geçmişler... İşte Gutenberg matbaayı buluyor, ilk çevrisi basılan kitapların başında İbni Sina geliyor.Bugün de bizim yapmamız gereken budur. Reçete budur. Yani diyorum ki, bizim akademisyenimiz de burada okusun, sonra gitsin Batı’da doktorasını yapsın, oradan ne alacaksa alsın ve gelsin.” dedi.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *