"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem Cihat Yıldız, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü yurt dışına kaçırma iddiasıyla hakim karşısına geçti

Cihat Yıldız, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü yurt dışına kaçırma iddiasıyla hakim karşısına geçti

Cihat Yıldız, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü yurt dışına kaçırma suçlamasıyla yargılandı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanık Cihat Yıldız, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma sırasında savunma yapan Yıldız, kimlik belgesinin olmaması nedeniyle avukatına vekalet veremediğini ve bu yüzden avukatının iddianameyi göremediğini belirtti. Yeni bir kimlik başvurusunda bulunduğunu ifade eden sanık, bir sonraki celse savunma yapmayı planladığını kaydetti.

Adil Öksüz'ün kaçışına yardım eden Cihat Yıldız İstanbul'da yakalandı - Son  Dakika Haberleri

Mahkeme heyeti, Yıldız'ın savunmasının alınması ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 19 Kasım'a erteledi.

Cihat Yıldız, Adil Öksüz'ü yurt dışına kaçırmakla suçlanan bir FETÖ üyesi olarak dikkat çekiyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Yıldız'ın Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulama sırasında durdurulan araçtan kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtiliyor.

Adil Öksüz'ü saklayan kişi yakalandı' | Rudaw.net

Yıldız'ın Bank Asya'daki hesabında, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra 83 bin 736 lira artış olduğu ve çeşitli FETÖ kuruluşlarına kaydının bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca, telefonunda FETÖ mensuplarının kullandığı kriptolu haberleşme sistemleri olan "Kakao" ve "ByLock" tespit edildiği, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Mehmet Hanefi Sözen ile irtibatının bulunduğu iddia ediliyor.

İddianamede, FETÖ'nün hava kuvvetleri yapılanmasında askerlerden sorumlu sivil unsur olarak görev yapan ve gizli tanık olarak korunan "Aksiyon" adlı kişinin, Cihat Yıldız ve Adil Öksüz'ün evde gizlice görüştüğünü ve ardından birlikte evden çıktıklarını ifade ettiği aktarılıyor.

Cihat Yıldız, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" ile yakalandığı sırada ağabeyine ait kimlik belgesini kullandığı gerekçesiyle "başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması" suçlamasıyla, 17 yıldan 28 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *