"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2689 %-0.03
37,0841 %0.23
2.309.435 %0.367
3.006,99 0,47
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile telefonda görüştü

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski ABD Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınayarak, saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast girişimini demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek, Trump’ın menfur saldırı sonrası sergilediği cesur duruşun takdire şayan olduğunu belirtti. Erdoğan, Trump’ın programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini ve bunun Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, suikast girişimi sonrası Trump’ın kutuplaşma ve gerginliği azaltmak amacıyla verdiği birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik sergilediğini ifade etti. Ayrıca, Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçiminin ABD halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *