"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mikrofonu alan çocuk Kılıçdaroğlu'na seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mikrofonu alan çocuk Kılıçdaroğlu'na seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'daki toplu açılış konuşmasında mikrofonu alan çocuk, Kılıçdaroğlu'na Bay Kemal diyerek seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trabzon'daki toplu açılış törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasından sonra sahneye çıkan küçük çocuğun sözleri herkesi şaşırttı. Mikrofonu eline alan çocuk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Küçük çocuk, '' Arkadaşlar, Cumhurbaşkanı amcamızın karşısındaki bu Bay Kemal hain hain. Adam burada. En iyi adam. Ona oyununuzu verin. O en büyük'' dedi.

Çocuğun yaptığı konuşmayı gülerek izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çocukla muhabbet etti. 

Tepkiler gecikmedi

Yaşanan bu olaya CHP'li birçok milletvekilinden tepki geldi. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Kindarlığı ve nefret söylemini çocuklara aşılayan, kürsüye çıkartıp ‘Bay Kemal hain, hain’ söyleten zihniyetinize de siyasetinize de lanet olsun.''dedi. 

CHP'li Ali Mahir Başarır ise "Bir çocuğa mikrofon vererek kendi kullandığı “Bay Kemal” diye başlayan nefret söylemlerini dile getirmesini gülücüklerle karşılamak en hafif tabiri ile acizliktir! Bu siyaset değil! Siyaset hiç bu kadar dip seviyede olmamıştı! Erdoğan bunu da başardı" açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu ise yaşanan bu olayın ardından, ''Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!'' dedi.

İlginizi çekebilir
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *