"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Discord skandalında yeni gelişme: Tutuklu sayısı üç oldu!

Discord skandalında yeni gelişme: Tutuklu sayısı üç oldu!

Mesajlaşma platformu Discord'da, E.N.B. adlı çocuğun da yer aldığı müstehcen içerikli görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada, F.T. adlı şüphelinin tutuklanmasıyla birlikte tutuklu sayısı üçe ulaştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "HAHA" kullanıcı adıyla bilinen F.T. hakkında, müstehcen içerikli paylaşımlar ve kurgu video yayını yapan bir kanalın yöneticisi olduğu gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan F.T., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade vermek üzere savcılığa sevk edildi. F.T., Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarıyla tutuklandı.

Yeni başlayanlar için 15 Maddede Discord Kullanım Kılavuzu

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim tarihinde sosyal medya üzerinden bir kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan videoların Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini duyurmuştu.

Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün E.N.B. adlı çocuğu koruma altına aldığını ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden bilgi yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şüphelinin de Ankara'da gözaltına alındığını açıkladı. T.D. ve M.E.Ö., tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *