"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Doktor ve hasta yakını arasındaki tartışma tatlıya bağlandı

Doktor ve hasta yakını arasındaki tartışma tatlıya bağlandı

Afyonkarahisar'da doktor ve hasta yakını arasındaki tartışma, hasta yakınının sağlık personeline baklava dağıtmasıyla mahkemeye taşınmadan çözüldü.

Afyonkarahisar'daki Çobanlar Devlet Hastanesi'ne eşini getiren Önder Demir, acil servisteki Dr. Murat Ulusoy ile tartıştıktan sonra hastaneden ayrılmıştı. 

Tartışmanın hastane yönetimine taşınmasının ardından Önder Demir hakkında savcılığa şikayette bulunulmuştu. 

Baklavayla iş tatlıya bağlandı

Savcılığın konuyu arabulucuya nakletmesinin ardından Önder Demir, 4 kilogram fıstıklı baklava alarak hastane personeline dağıttı. Demir,  "Olay sonrası doktor bey benden şikayetçi oldu. Aramızda uzlaşma sağlansın diye ben de baklava alıp hastaneye götürdüm, hastane personeline dağıttım. Karşılıklı şikayetlerden vazgeçtik. 4 kilo baklavayla işi tatlıya bağladık." dedi. 

Dr. Murat Ulusoy ise olayı şöyle anlattı:  "Hasta muayene olduktan sonra gerekli tedavisi düzenlendi. Hastaya reçetesi verildi. Hasta reçetesini almak için eczaneye gitti. Bir müddet sonra geri döndü. Geri döndüğünde reçetesinde antibiyotik olmadığını, antibiyotik yazılması gerektiğiyle ilgili tekrar benimle görüşmek istediğini söyledi. Biz de muayene sonrasında hastanın gribal bir enfeksiyon geçirdiğini, grip ve bunun gibi enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmasının kendisine uygun olmadığını, hastanın da emziren bir anne olması sebebiyle kendisine uygun ilaçlar düzenlendiği belirttik.''

Ulusoy, "Bu sebeple basit tehdit olabilecek, el hareketiyle birlikte 'Sizinle sonra görüşeceğiz, hesaplaşacağız.' tarzında sözler söyledi. Kamera kayıtlarında bunlar görüldü ve Acil Servis'teki yardımcı sağlık personeli ve diğer kişiler tarafından duyuldu. Sağlık Bakanlığının bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde durumu savcılığa intikal ettirdik. Savcılık, uzlaştırma ekibini devreye soktu. Uzlaşma ekibiyle görüştük, diyalog güzel geçti. Biz de olayı tatlıya bağlamak için 'Tatlı olsun' diyerek uzlaştırma tarafından sunulan öneriyi uygun gördük." dedi. 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *