"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem Elon Musk ve Putin arasında gizli görüşmeler mi gerçekleşiyor?

Elon Musk ve Putin arasında gizli görüşmeler mi gerçekleşiyor?

Elon Musk’ın Donald Trump’a verdiği destek ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gizli görüşmeler yaptığı iddiaları, Washington yönetiminde güvenlik endişelerine yol açtı.

Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk, son günlerde eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a verdiği açık destekle dikkat çekiyor. Trump için tek başına miting düzenleyen Musk’ın ABD kabinesinde yer alıp almayacağı tartışılırken, Musk hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesine göre, kaynaklar Musk ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "düzenli olarak gizli" görüşmeler gerçekleştirdiğini öne sürdü. İki liderin, jeopolitik, iş ve kişisel konular hakkında sıkça fikir alışverişinde bulunduğu iddia ediliyor.

Elon Musk's Secret Conversations With Vladimir Putin - WSJ

HÜKÜMET ENDİŞELİ

Washington yönetimi, Musk'ın teknolojilerine aşırı bağımlı olduklarını ifade eden kaynaklar, bu durumun hükümeti "ikilem" içinde bıraktığını vurguladı. Ayrıca, Musk ve Putin arasındaki temasların hükümette rahatsızlık yarattığı, ancak olası güvenlik ihlalleri hakkında Musk’a henüz bir uyarıda bulunulmadığı belirtildi.

“BİR KEZ GÖRÜŞTÜM”

Mevcut yönetimden bazı yetkililer, Musk'ın ABD hakkında "gizli bilgilere" erişimi nedeniyle bu görüşmelerin güvenlik endişeleri oluşturduğunu ifade ediyor. Elon Musk, daha önce Putin ile yalnızca bir kez, 2021 Nisan'ında uzay konusunu görüştüğünü açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *