"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2742 %-0.02
37,0907 %0.22
2.306.350 %-0.106
2.999,41 0,22
Ara
İşçi Haber Gündem Galatasaray'ın eski yıldızı Sneijder’ın adı uluslararası suç örgütü skandalında!

Galatasaray'ın eski yıldızı Sneijder’ın adı uluslararası suç örgütü skandalında!

Galatasaray'ın eski yıldızı Sneijder’ın Avustralya merkezli uluslararası silahlı organize suç örgütü "Comanchero" ile gizli ortak olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da gerçekleştirilen "Kafes Operasyonu" ile Avustralya merkezli uluslararası silahlı organize suç örgütü "Comanchero" çökertildi. Örgütün liderlerinden Hakan Ayık, operasyon sırasında yakalandı. Operasyonun ardından MASAK raporları doğrultusunda, 55 şüpheliye ait yaklaşık 4,5 milyar TL değerindeki mal varlıklarına (banka hesapları, taşınmazlar, araçlar ve 22 şirkete ait ortaklık payları) İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla el konuldu. Liderliğini soyadını 'Reis' olarak değiştiren Hakan Reis ve Duax Ngakuru'nun yaptığı şüphelilerden 18'i tutuklandı, 22'si ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. Hollandalı efsane futbolcu ve Galatasaray'ın eski yıldızı Wesley Sneijder'in de Comanchero'nun kara para aklama faaliyetlerine isminin karıştığı tespit edildi.

MASAK RAPOR HAZIRLADI

MASAK tarafından hazırlanan detaylı rapor, savcılığa sunuldu. Raporda, örgütün uyuşturucu ticaretinden elde ettiği milyonlarca doları Türkiye'de kurulan şirketler aracılığıyla akladığı belirtildi. Bu şirketlerden biri, 1 Ocak 2014'te 50 bin lira sermaye ile Yunus Emre Borhan tarafından kurulan Borhan Group Yatırım A.Ş.'ydi. 2018 yılında şirketin sermayesi 1 milyon liraya yükseltildi, ancak şirket sürekli zarar beyan etti. Borhan Group Yatırım, başka bir inşaat firmasıyla iş birliği yaparak 50 bin liralık sermaye ile Econ Gayrimenkul isimli bir başka şirket kurdu. Bu şirketin yüzde 75'i Borhan Group'a, yüzde 25'i ise diğer ortağa aitti.

MASAK raporuna göre, Yunus Emre Borhan suç gelirlerini aklama konusunda önemli bir rol oynadı. Borhan, Econ isimli şirketle bağlantılı olduğu için dikkat çekti ve MASAK tarafından şirketleri detaylı bir şekilde incelendi. İnceleme sonucunda şirketlerin para akışında 2013-2017 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder detayı ortaya çıktı. MASAK müfettişleri, Borhan'ın hesaplarını ayrıntılı olarak inceledi ve hesaplara aktarılan 1 milyon 951 bin doların, dört ayrı kişi ve kuruluştan geldiğini belirledi. Bu kişiler arasında Wesley Sneijder, Borhan'ın çalışanı Ali Bağrıyanık, ortağı olduğu Econ Gayrimenkul ve Borhan Group şirketleri bulunuyordu. Sneijder'in gönderdiği miktar, toplamın yüzde 50'sinden fazlasına denk gelen 1 milyon 181 bin 428 dolardı.

İSMİ KAYITLARDA YOK

Raporda, Sneijder'in Econ Gayrimenkul'ün ortaklarından olduğuna dair kamuoyunda bilgiler bulunmasına rağmen, Ticaret Sicil Gazetesi'nde Sneijder'in ortaklığına dair herhangi bir bilgiye rastlanmadığı belirtildi. Bu durumda, Sneijder’in gizli ortak olduğu değerlendirildi. Sneijder'in ortaklığına dair basında çıkan haberler de MASAK raporunda yer aldı. Soruşturma kapsamında Yunus Emre Borhan'ın verdiği ifadeye ulaşıldı. Borhan, ifadesinde Hakan Arif Tavukçu'nun çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, "Econ isimli şirketimin hissedarıydı. Daha sonra hisselerini Wesley Sneijder’e sattı. Tavukçu'nun arandığını bilmiyorum. Kağıthane'de kentsel dönüşüm projeleri aldım. Wesley Sneijder ile beni Hakan Tavukçu tanıştırdı" dedi. Sneijder'in daha sonra Econ isimli şirketin yüzde 15 hissesini satın aldığını belirten Borhan, "Bu anlaşma karşılığında 1 milyon 800 bin dolar üzerinde anlaştık ve bana 1 milyon 181 bin 428 dolar ödedi" şeklinde ifade verdi.

"BATAKLIK" BAĞLANTISI

Borhan ayrıca, 'Bataklık' soruşturmasında ismi geçen ve bir dönem kırmızı bültenle aranan Çetin Gören ile tanışıklığı hakkında, "Wesley Sneijder beni Çetin Gören ile tanıştırdı. Anadolu yakasında bir oto galeride tanıştık ve kendisinden 100 bin lira borç aldım. Vadesi gelince bu borcu ödedim. Uyuşturucu ticareti yapıp yapmadığını bilmiyorum, bir ilgim yok" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *