"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2909 %0.16
37,1826 %0.04
2.336.197 %0.975
3.007,71 -0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Irak'ın kuzeyinde hava harekatında 34 terör hedefi imha edildi

Irak'ın kuzeyinde hava harekatında 34 terör hedefi imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar'da düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefinin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekâtında 34 terör hedefinin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı halkı ve güvenlik güçlerini korumak amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde harekâtın 24 Ekim saat 23.30’da düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Gerçekleştirilen hava harekâtı ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan, sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve diğer tesislerden oluşan 34 hedef imha edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, harekât sırasında yerli ve milli mühimmatın yoğun olarak kullanıldığı, teröristlerin etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti. Harekâtın icrası sırasında, masum sivillerin, dost unsurların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *