"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Gündem Meteoroloji uyardı! 18 il için 'sarı kod' verildi

Meteoroloji uyardı! 18 il için 'sarı kod' verildi

Meteoroloji tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri sonucu ulaşılan rapora göre, 18 kent için "sarı" alarm verildi. Rapora göre, bugün yurt genelinde sağanak yağışın etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, bugün yurt genelinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ayrıca raporda, 3 bölge için de şiddetli sağanak uyarısında bulunuldu. Yağışların öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı tahmin ediliyor.

18 kent için "sarı" alarmın verildiği değerlendirmede, sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, doğu kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor.

HANGİ İLLERDE ETKİLİ OLACAK?

Özellikle öğle saatlerinde etkisini göstermesi beklenen yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu’nun güney ve doğusu, Karabük'ün güney kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

'SARI KOD' HANGİ İLLER İÇİ VERİLDİ?

Meteoroloji' nin uyarıda bulunarak 'sarı kod' verdiği 18 ilimiz şöyle: Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *